Νέα σύγκρουση στη Λιβύη θέλει η Άγκυρα: Ρωσική βοήθεια στον Χαφτάρ μετά τα παιχνίδια της Τουρκίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Νέα σύγκρουση στη Λιβύη θέλει η Άγκυρα: Ρωσική βοήθεια στον Χαφτάρ μετά τα παιχνίδια της Τουρκίας


Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι εξελίξεις στη Λιβύη

Πριν από λίγες ημέρες, δορυφορικές φωτογραφίες εντόπισαν τέσσερα μεγάλα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, τα οποία πιθανότατα ξεφόρτωσαν μεγάλη ποσότητα όπλων και Σύρων μαχητών στις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται, οι δορυφορικές εικόνες χρονολογούνται στις 24 Δεκεμβρίου 2020, και αφορούν την αεροπορική βάση Al-Khadim.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρέχονται από τον λογαριασμό στο Twitter «Gerjon», μιλάμε για τρία στρατιωτικά αεροσκάφη Il-76 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και ένα αεροσκάφος Tu-154 του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη αναχώρησαν από την συριακή βάση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην Συρία για τη λιβυκή βάση.

Επίσημα ο σκοπός της παρουσίας τους στη Λιβύη είναι άγνωστος.

Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές κατηγορούν τη Μόσχα για την πιθανή προμήθεια όπλων στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ενώ η ρωσική πλευρά τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα άρχισε πάλι να κλιμακώνει την κατάσταση στη Λιβύη μετά την επίτευξη της ανακωχής, κάτι που δεν αποκλείει την επανάληψη των συγκρούσεων στην περιοχή.  

Για την Τουρκία, η Λιβύη είναι ένα βασικό κομμάτι του παζλ στις νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία, καθώς και η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τα κοιτάσματα στη Μεσόγειο, λόγω της δυνατότητας αποκόμισης μεγάλου οικονομικού τιμήματος από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή
Από το Blogger.