Επίδειξη εθνικής ανεξαρτησία από την Βρετανία στην Μάγχη - Έστειλε 4 πολεμικά πλοία ανήμερα του Brexit - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Επίδειξη εθνικής ανεξαρτησία από την Βρετανία στην Μάγχη - Έστειλε 4 πολεμικά πλοία ανήμερα του Brexit


Από την 1 Ιανουαρίου η Βρετανία έχει βρεθεί εκτός ΕΕ και πλέον έχοντας ανακτήσει την εθνικής της ανεξαρτησία επιβάλλει το εθνικό δίκαιο έναντι τρίτων ακόμα και με τα όπλα καθώς την πρώτη ημέρα του Brexit κινητοποιήθηκε το Βασιλικό Ναυτικό με σκοπό να υπερασπιστεί τα βρετανικά συμφέροντα χωρίς δεσμεύσεις.

Έτσι το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό έστειλε 4 πολεμικά πλοία στη Μάγχη προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι που προβλέπει η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, όσον αφορά την αλιεία στα νερά της χώρας τη μετα-Brexit εποχή, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μερικές ώρες προτού τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, τα τέσσερα πλοία, εξοπλισμένα με πυροβόλα (μικρού διαμετρήματος) και πολυβόλα, αναχώρησαν από το Πόρτσμουθ με αποστολή να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα παράνομου ψαρέματος στα βρετανικά νερά.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Ναυτικού, Ναύαρχο Άλαν Γουεστ, η απόφαση να αποσταλούν πλοία στη Μάγχη ήταν μια «ενέργεια αποτροπής» και πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποκτά τον έλεγχο των νερών του.

Επικαλούμενη πηγή από το υπουργείο Άμυνας, η Sun μεταδίδει ότι το σχέδιο είναι δυο από τα σκάφη να πραγματοποιούν περιπολίες στα νερά, και να εναλλάσσονται ανά τακτά διαστήματα με τα δύο που θα είναι αγκυροβολημένα στο Λιμάνι.

«Ωστόσο για την πρώτη ημέρα του Brexit ήθελαν να βρίσκονται και τα τέσσερα πολεμικά πλοία στη θάλασσα, ως ένδειξη αποφασιστικότητας», σημειώνει η πηγή.

Εκπρόσωπος από το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε στην Daily Mail ότι τα τέσσερα πλοία αναχώρησαν από το Πόρτσμουθ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  στο πλαίσιο «δραστηριότητας ρουτίνας».

 

Από το Blogger.