Επίθεση στον σταθμάρχη: Οι συνομιλίες με τη μάνα έκαψαν τον ειδικό φρουρό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Επίθεση στον σταθμάρχη: Οι συνομιλίες με τη μάνα έκαψαν τον ειδικό φρουρό


«Μην κάνουν το αστείο και κουνήσουν απ’ το σπίτι αν δεν μιλήσεις με τον δικηγόρο. Ούτε, τι να σου πω, να πετάξουν τα σκουπίδια».

Με αυτά τα λόγια είχε προειδοποιήσει ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, τη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας την περασμένη Τετάρτη. Οι συνομιλίες του με την οικογένεια και μια ύποπτη επίσκεψή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ήταν αυτές που «πρόδωσαν» τον αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Μέσω facebook εντόπισαν τους δύο δράστες οι Aρχές, δύο αδέρφια ηλικίας 17 και 15 ετών από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη.

Οδηγίες για να κρυφτούν οι δύο ανήλικοι έδινε στη μητέρα τους μέσω τηλεφώνου ο ειδικός φρουρός, ο οποίος έκανε ακόμα και έλεγχο αριθμών κυκλοφορίας αυτοκινήτων για να σιγουρευτεί ότι η Αστυνομία δεν παρακολουθεί την οικογένεια. Τις συνομιλίες κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για να μπορέσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι Αρχές απέδωσαν την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας στα δύο αδέρφια. Ετσι άρχισαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο της μητέρας τους, φτάνοντας στον αστυνομικό. «Λοιπόν, άκου να δεις, αυτή την ψάχνουν όλοι γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη», αναφέρει σε μια συνομιλία προς τη μητέρα ο 26χρονος, προειδοποιώντας την να μη βγουν από το σπίτι τα παιδιά της «για να μην πέσουν σε κανένα μ….. ασφαλίτη και βλέπεις πώς φέρονται γιατί ακούνε για οπαδικά. Είδες τι είπαν τώρα στην τηλεόραση μόλις». Σε μια άλλη επικοινωνία η γυναίκα διαβάζει τον αριθμό από την πινακίδα αυτοκινήτου που βρισκόταν έξω από το σπίτι της στον ειδικό φρουρό. Εκείνος απαντάει: «Τώρα δουλεύει η αλλαγή μου. Εχω ρεπό εγώ. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω». Στη συνέχεια, όταν η μητέρα των συλληφθέντων τού αναφέρει ότι μέσα στο όχημα ήταν ένα άτομο, εκείνος της λέει χαρακτηριστικά: «Ε, δεν είναι ασφάλεια. Δεν υπάρχει υπηρεσία με ένα άτομο». Ο 26χρονος μάλιστα δεν δίστασε να πάει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι είναι γείτονας της οικογένειας, για να ρωτήσει για ποιο λόγο έχουν συλληφθεί. Γνωρίζοντας οι αστυνομικοί πως πρόκειται για τον αστυνομικό που μιλούσε με τη μητέρα, συνέλαβαν και τον ίδιο. Ο ειδικός φρουρός «αρνείται τις κατηγορίες για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γιαννελάκης. Ο 26χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

«Κατεβάστε τα πόδια σας ρε, έτσι κάνετε στο σπίτι σας; Εμείς του απαντήσαμε: Ναι έτσι κάνουμε. Μετά με χτύπησε και τότε ο μικρός μου αδερφός αντέδρασε και ξεκίνησε ο καβγάς», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ένας από τους δύο ανήλικους δράστες, δικαιολογώντας την επίθεση. «Ηθελαν να παραδοθούν, αλλά δεν πρόλαβαν», δήλωσε ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Οι αστυνομικοί, που είχαν καθαρά τα πρόσωπά τους από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό, κατάφεραν να τους εντοπίσουν μέσα από λίστα υπόπτων από τις φωτογραφίες προφίλ του facebook. Μετά από έρευνα στο σπίτι τους στο Περιστέρι, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση. Σε βάρος των δύο ανήλικων αδερφών έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της απείθειας σε βαθμό κακουργήματος. Οδηγήθηκαν το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη, αφορμή για την επίθεση ήταν η παρατήρηση που έκανε στους δύο ανήλικους, που δεν φορούσαν μάσκα: «Λέω στον ένα “βρε παλικάρι, έτσι κάθεσαι στο σπίτι σου και χωρίς μάσκα και βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα;”. Γυρνάει τότε και μου απαντάει: “Eγώ έτσι κάθομαι στο σπίτι μου”. Του είπα κι εγώ “ωραίο σπίτι”. Σηκώθηκε ο μεγαλύτερος και μου είπε: “Τι είπες στον αδελφό μου;”», περιέγραψε στον ΑNT1 χαρακτηριστικά ο 53χρονος, που από τα χτυπήματα έχει τρεις ραγισμένους σπονδύλους και κατάγματα στη μύτη και την κάτω γνάθο.

 

Από το Blogger.