Κούρδισσα βουλευτής ξεκινά έρευνα για απαγωγές γυναικών από το Αφρίν που μεταφέρονται σκλάβες στη Λιβύη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Κούρδισσα βουλευτής ξεκινά έρευνα για απαγωγές γυναικών από το Αφρίν που μεταφέρονται σκλάβες στη Λιβύη


Την Τρίτη, η Tulay Hatimogullari, βουλευτής στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), υπέβαλε αίτημα προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, με το οποίο ζητεί κοινοβουλευτική έρευνα για το θέμα των απαγωγών γυναικών στο Αφρίν. Έθεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την απαγωγή εκατοντάδων Κουρδισσών γυναικών και κοριτσιών στο Αφρίν, της ΒΔ Συρίας, από τις τουρκικές πολιτοφυλακές. Οι γυναίκες και κορίτσια φέρεται να έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη για να πουληθούν ως σκλάβες σεξ.

Οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδα στο δίκτυο ειδήσεων Afrin Report, το οποίο αποκάλυψε τις μαρτυρίες επιζώντων από το Αφρίν, για νοσοκομεία με πολλά πτώματα γυναικών και κοριτσιών που απήχθησαν, οι οποίες κατηγορήθηκαν ότι υποστήριξαν την τρομοκρατία.

Η Hatimogullari ρώτησε τον Cavusoglu εάν οι ισχυρισμοί ότι οι κούρδισσες γυναίκες από το Afrin απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας ήταν αληθινοί.

Συγκεκριμένα η Κούρδισσα βουλευτής έθεσε τα εξής ερωτήματα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών:

  • Διερευνάτε τους ισχυρισμούς ότι κορίτσια και γυναίκες από το Αφρίν στάλθηκαν στη Λιβύη ως σκλάβες του σεξ;

  • Γνωρίζει το υπουργείο σας τις επιθέσεις και τη σεξουαλική εκμετάλλευση που υφίστανται γυναίκες του Αφρίν στα στρατόπεδα και τις φυλακές;

  • Θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσετε αυτές τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

  • Θα πραγματοποιήσετε συντονισμένες δραστηριότητες με διεθνείς οργανισμούς ως προς αυτό;

Η Hatimogullari, η οποία είναι η πρώτη βουλευτής  που έφερε την υπόθεση στην τουρκική ημερήσια διάταξη, τόνισε τη δικαστική ευθύνη και συνενοχή της Άγκυρας σχετικά με αυτούς τους εγκληματικούς ισχυρισμούς που αφορούν τους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.,

Ενώ ορισμένες γυναίκες μαρτύρησαν και υπέστησαν βασανιστήρια στα στρατόπεδα της βόρειας Συρίας, άλλες γυναίκες που κρατούνται ως κρατούμενες φέρονται να κακοποιούνται και να βιάζονται από τους μισθοφόρους.

Καθώς οι Κούρδισσες γυναίκες φωνάζουν για βοήθεια, δεν υπάρχει κανείς να τις ακούσεις, με την κατάστασή τους να θυμίζει  τις χιλιάδες γυναίκες Yazidi από το Σιντζάρ στο Ιρακινό Κουρδιστάν που είχαν απαχθεί, βιαστεί, δολοφονηθεί και είχαν χρησιμοποιηθεί ως σκλάβες του σεξ από το Ισλαμικό Κράτος πριν από έξι χρόνια.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς τεκμηριώνονται τακτικά στο Missing Afrin Women Project, το οποίο παρακολουθεί τις απαγωγές και τις εξαφανίσεις Κουρδισσών γυναικών και κοριτσιών από το Afrin από το 2018. Το Missing Afrin Women Project διαθέτει έναν διαδραστικό χάρτη που εμφανίζει το όνομα του ατόμου, την ημερομηνία και την τοποθεσία που συνέβη το περιστατικό, την ένοπλη ομάδα που είναι υπεύθυνη, και εάν έχει αναφερθεί ότι το σχετικό άτομο έχει απελευθερωθεί.

Με βάση μαρτυρίες, εκατοντάδες κορίτσια απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία μέσω στρατιωτικών σημείων ελέγχου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, για να πουληθούν ως σκλάβες του σεξ σε εμπόρους του Κατάρ ή για να σταλούν στη Λιβύη.

Πηγή: libyareview.com

 

Από το Blogger.