Βιασμός 24χρονης: Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Viasmos 24chronis: Simera anamenontai kai ta apotelesmata

Η πιο κομβική ημέρα της έρευνας για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα ίσως αποδειχθεί η σημερινή και μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς η ανακρίτρια επρόκειτο να πάρει στα χέρια της την τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων.


georgia mpika biasmos

Πρόκειται για την απάντηση των δειγμάτων ούρων που είχαν σταλεί σε εργαστήριο της Ελβετίας, στη Βέρνη, για να εντοπιστούν αν και ποιες ουσίες τυχόν είχε στον οργανισμό της η 24χρονη κοπέλα, η οποία καταγγέλλει τον βιασμό της μέσα σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου την Πρωτοχρονιά. Επιπλέον, έχει γίνει ήδη γνωστό πως η εξέταση DNA έδειξε ίχνη σπερματικής κηλίδας στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ρούχου της, όχι όμως σε εσώρουχα και σε απόκρυφα σημεία του σώματός της.


georgia mpika biasmos

Εξελίξεις υπάρχουν και στην παράλληλη υπόθεση που προέκυψε έπειτα από τις καταγγελίες του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη για κύκλωμα μαστροπείας με την καθοδήγηση υψηλά ιστάμενων προσώπων από την Κύπρο, που απλώνεται σε Ελλάδα και Ντουμπάι. Ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής που ξεσκέπασε τη δράση του «πορνο-Στάθη» απέστειλε τελικά επιστολή στις κυπριακές Αρχές με τα στοιχεία που έχουν έρθει στην κατοχή του και που, όπως λέει, αφορούν κυκλώματα βιασμών, μαστροπείας, παιδεραστίας, ναρκωτικών και εμπλέκουν «βαριά» ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, πρόκειται για επιστολή που έφτασε μέσω e-mail και αποτελείται από 47 σελίδες, εκ των οποίων οι 14 αφορούν την Κύπρο και οι υπόλοιπες την Ελλάδα. Το περιεχόμενο της επιστολής «ξεσκονίζει» ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, όσα περιέχονται δεν προέρχονται από προσωπική γνώση του ακτιβιστή.georgia mpika biasmos

«Πρόκειται για υλικό το οποίο είναι αναρτημένο σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή και κάποιες αναρτήσεις ή μηνύματα άλλων προσώπων, τα οποία προωθήθηκαν στον κ. Γκιώνη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο ίδιος. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε ο κ. Ανδρέου.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Γκιώνης μιλώντας στο κανάλι Sigma της Κύπρου αντέδρασε σε αναφορές που έγιναν ότι τα στοιχεία του δεν είναι επαρκή. «Αυτά τα στοιχεία που έχω θα τα διαρρεύσω και στον Τύπο, αν χρειαστεί, ώστε να ενημερώσω τον κόσμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού πιστεύω ότι η Αστυνομία προσπαθεί να κάνει μια συγκάλυψη. Μετά απ’ αυτό η Αστυνομία άλλαξε τη στάση της» είπε. Σημείωσε επίσης: «Οι Αρχές της Κύπρου συγκαλύπτουν εγκλήματα, αλλά για κακή τους τύχη ανοίγουμε ξανά αυτές τις υποθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή περιλαμβάνονται αναρτήσεις και περίπου 150 «print screen» με πρόσωπα που ο ακτιβιστής θεωρεί ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα. Όλο το υλικό έχει σταλεί στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media ο Ηλίας Γκιώνης.

Μετά την αποστολή της επιστολής ο ακτιβιστής έγραψε- μεταξύ άλλων- στον λογαριασμό του: «Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το Instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω. Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει τη διερεύνηση των νέων στοιχείων που οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα» έγραψε στο προφίλ του.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια