Πώς οι Ρώσοι θα εξουδετερώσουν την ουκρανική αεράμυνα με ΑΝ-2 Colt (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Πώς οι Ρώσοι θα εξουδετερώσουν την ουκρανική αεράμυνα με ΑΝ-2 Colt (βίντεο)

Pos oi Rosoi tha exoudeterosoun tin oukraniki aeramyna me AN-2 Colt (vinteo)

Η χρήση διπλάνων της σοβιετικής εποχής τύπου ΑΝ-2 Colt από την Ρωσία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε ρόλο αποκάλυψης των θέσεων της ουκρανικής αεράμυνας.

Τα κυριολεκτικά “αρχαία” αυτά αεροσκάφη που χρησιμοποιείτο για αεροψεκασμούς, επιτήρηση δασών, μελέτη καιρού, καταστροφή εχθρικών αεροστάτων, παρατήρησης βολών πυροβολικού, πυροσβεστικό, αεροσκάφος γεωπαρατήρησης, μεταγωγικό, επιβατικό και διάφορες άλλες χρήσεις πρωτοπέταξε το 1947! Η παραγωγή όμως συνεχίστηκε μέχρι το 2001.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 18.000 αεροσκάφη του τύπου. Η Κίνα συνεχίζει να το παράγει ως Υ-5.

Το αεροσκάφος έχει πλήρωμα 1-2 χειριστών, ανάλογα με την έκδοση και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 επιβάτες. Έχει εκπέτασμα 18,2 μ. στην μεγαλύτερη άνω πτέρυγα, μήκος 12,4 μ. μέγιστο βάρος απογείωσης 5.440 κιλών και προωθείται από έναν κινητήρα Shvetsov ASh-62IR, 9 κυλίνδρων, αερόψυκτο radial, ισχύος 1.010 hp. Έχει τετράφυλλη έλικα. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύητα 258 χ.α.ω. ενώ μπορεί σχεδόν να αιωρείται πετώντας με μόλις 50 χ.α.ω. χωρίς απώλεια στήριξης. Έχει οροφή 4.500 μ.

Αυτό λοιπόν το παλαιό σκαρί εμπιστεύεται η ρωσική πολεμική μηχανή για να προσομοιώσει επιθέσεις ελικοπτέρων ή σμηνών drones, ή να ενεργήσει ως ζωντανός αντιπερισπασμός κατά των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.

Βίντεο παρουσιάζουν το διπλάνο να ενεργεί ως δόλωμα που θα αποκαλύψει τα εχθρικά συστήματα στα ρωσικά σύγχρονα ιπτάμενα και όχι μόνο μέσα που θα καραδοκούν.

Τουλάχιστον 12 An-2 έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες. Πάντως κάτι παρόμοιο συνέβη στην πρόσφατη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τους Αζέρους να χρησιμοποιούν αεροσκάφη An-2 που είχαν μετατρέψει σε μη επανδρωμένα με την χρήση ειδικού συστήματος.


 



 

Από το Blogger.