Προειδοποίηση με νόημα σε άπταιστα ελληνικά από τη Ρωσία: «Την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν οι Ευρωπαίοι κάτοικοι» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Προειδοποίηση με νόημα σε άπταιστα ελληνικά από τη Ρωσία: «Την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν οι Ευρωπαίοι κάτοικοι»

Proeidopoiisi me noima se aptaista ellinika apo ti Rosia: «Tin megalyteri

 Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Τσίτσοφ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής σε Αθήνα και Λευκωσία μίλησε σε άπταιστα ελληνικά για την αυτοκτονική πολιτική που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με το ουκρανικό.

Θεώρησε πως η Ε.Ε. δεν έχει καμία αρμοδιότητα, καθότι δεν αποτελεί στρατιωτική δύναμη, να εμπλέκεται στο ουκρανικό ζήτημα, ανησυχώντας όπως δήλωσε για ένα “θερμό επεισόδιο” στην Ανατολική Ουκρανία:

«Η ίδια η Ε.Ε. έχει κλείσει σχεδόν όλους τους διαύλους διαπραγματεύσεων από το 2014. Δεν απειλούμε την εδαφική ακερααιότητα της Ουκρανίας. Δεν θέλουμε πόλεμο. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι ορισμένες δυνάμεις στη Δύση προσπαθούν να σπρώξουν τους πιο θερμοκέφαλους σρο Κίεβο να οργανώσουν επιθέσεις εναντίον των περιοχών του Ντονμπάς. Αυτή είναι μία άμεση απειλή που δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψιν.

Αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση θα απαντήσει. Αυτό που φοβάμαι εγώ προσωπικά δεν είναι ότι η Ουκρανία θα επιτεθεί στη Ρωσία, αλλά ένα επεισόδιο. Ακόμα και σήμερα ο πρόεδρός της ο Ζελένσκι ανησυχεί και παρακαλεί τον μεγάλο αδερφό πέραν του Ατλαντικού να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Στο πλαίσιο των κυρώσεων-αντικυρώσεων, ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε την Ευρώπη πως θα κλείσουν όλες οι στρόφιγγες φυσικού αερίου, λέγοντας πως οι απλοί πολίτες θα υποστούν τη μεγαλύτερη ζημιά:

«Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ακόμα και την Φον ντερ Λάιεν. Μου κάνει εντύπωση η φρασεολογία τους. Ότι η Ρωσία θα δει την μητέρα όλων των κυρώσεων. Αυτό μου θυμίζει τον Σαντάμ Χουσείν. Πρέπει να το λαμβάνουν οι υπόψιν και οι κάτοικοι της Ευρώπης, ότι δηλαδή αν υπάρχουν κυρώσεις, η Ρωσία θα υποχρεωθεί να επιβάλλει αντικυρώσεις. Και ποιός θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά; Οι καταναλωτές της Ευρώπης».

«Εννοείτε στο φυσικό αέριο», ρώτησε ο δημοσιογράφος της Ερτ για να λάβει την εξής απάντηση:

«Και πολλά άλλα».

Από το Blogger.