Νέο μέτωπο: Αμερικανικές δυνάμεις στα σύνορα Ρουμανίας-Ν. Βεσσαραβίας - Εγκατέλειψε την ουδετερότητα η Μολδαβία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Νέο μέτωπο: Αμερικανικές δυνάμεις στα σύνορα Ρουμανίας-Ν. Βεσσαραβίας - Εγκατέλειψε την ουδετερότητα η Μολδαβία

Neo metopo: Amerikanikes dynameis sta synora Roumanias-

Μεγάλη πολεμική κινητοποίηση σημειώνεται στην Ρουμανία καθώς αμερικανικές δυνάμεις μετακινούνται και αναπτύσσονται στα σύνορα Ρουμανίας με Ουκρανία προς την πλευρά της Νότιας Βεσσαραβίας.

Νωρίτερα, η Μολδαβία εγκατάλειψε την ουδετερότητα και μπαίνει πλέον στον πόλεμο δια αντιπροσώπων Ρωσίας-ΝΑΤΟ προσφέροντας αρωγή στην Ουκρανία.

Είναι θέμα χρόνου να ανοίξει νέο μέτωπο στην περιοχή.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ρισκάρουν εάν υπάρξει μια ρωσική αμφίβια επίθεση στο Μπούντζακ (Ν. Βεσαραβία με κίτρινο χρώμα στον χάρτη), ακολουθούμενη από μια επίθεση προς την Υπερδνειστερία/Μολδαβία.

Αν αυτό συμβεί, τότε η Ουκρανία γίνεται περίκλειστη και η Ρωσία θα συνορεύει ξανά με τη Ρουμανία και θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλγαρία.

Εάν η Νότια Βεσαρραβία καταληφθεί μετά από αμφίβια επιχείρηση, τότε τα ρωσικά στρατεύματα θα κινηθούν προς Μολδαβία και εισέρχονται Υπερδνειστερία παρακάμπτοντας πλήρως Νικολάεφ και κεντρική Ουκρανία.

Από εκεί, μετά την Υπερδνειστερία μπορούν να κάνουν αναστροφή και να χτυπήσουν από πίσω τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται Οδησσό-Νικολάεφ.

 

 

 

Μολδαβία: Tέλος η ουδετερότητα

Η πρόεδρος της χώρας Μάια Σάντου ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση της Ουκρανίας ειδικούς για να εκκαθαρίσουν τις περιοχές που εγκατέλειψαν αποχωρώντας οι Ρώσοι στρατριώτες.

Παράλληλα, η Μάια Σάντου πρόσθεσε ότι το κρατικό τραπεζικό σύστημα της Μολδαβίας θα ενταχθεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ, όπως μετέδωσε το μολδαβικό δίκτυο Jurnal TV.

Στην Ουκρανία θα σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια από το Κισινάου, τόνισε η Μολδαβή πρόεδρος.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την ένταση των τελευταίων ημερών στον ρωσικό θύλακα της Υπεδνειστερίας, με τις αρχές της περιοχής να καταγγέλλουν εκρήξεις σε κτίρια αλλά και πυρά από το ουκρανικό έδαφος. Η Μολδαβία έκανε λόγο για προβοκάτσια από τη ρωσική πλευρά με στόχο να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Ένα βίντεο CCTV από την επίθεση στο Υπουργείο Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο καθώς και το αρχηγείο της FSB της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία.

Στην Υπερδνιεστερία επικρατεί πολεμικό κλίμα. Σημεία ελέγχου έχουν στηθεί σε όλες τις εισόδους των πόλεων και η αστυνομία περιπολεί στους δρόμους. Πολλοί κάτοικοι αποχωρούν από την περιοχή. Ουρές έχουν σχηματιστεί στα σύνορα.

Δείτε βίντεο

 

Ουκρανία: Μπορούμε να καταλάβουμε την Υπερδνειστερία

“Η Μολδαβία μπορεί αν βρεθεί σε μεγάλους μπελάδες. Το καλύτερο που έχει να κάνει η Μολδαβία είναι να ζητήσει βοήθεια από την Ουκρανία και την Ρουμανία.

Με την Ρουμανία είναι ένας λαός και είναι στο ΝΑΤΟ.

Μπορούν επίσης να ζητήσουν βοήθεια και από εμάς.

Μπορούμε να την καταλάβουμε αν χρειαστεί. Είναι πανεύκολο.”

Παράλληλα και ο Κυβερνήτης του Νικολάεφ, ο  Κορεατο-Ουκρανός Vitalij Kim, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην Υπερδνειστερία δεν θα μάχονταν και θα παρέδιδαν την τεράστια στρατιωτική αποθήκη που έχουν εκεί στους Ουκρανούς εάν ουκρανικές δυνάμεις επιτεθούν.

 

Από το Blogger.