Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα

Oi IPA chalaronoun orismenes kyroseis pou eichan epivalei sti Venezouela

Κίνηση “καλής θέλησης” των ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα

Είναι μια κίνηση που γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης, είπε ο Λευκός Οίκος, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης Maduro και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Gouaido, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα μια περιορισμένη χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να ενθαρρύνουν την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του προέδρου Nikolas Maduro  και της αντιπολίτευσης.
Η απόφαση αυτή «συνδέεται με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» στο Μεξικό, ώστε να βρεθεί μια διέξοδος στην πολιτική κρίση, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ ήραν την Δευτέρα και ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στην Κούβα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, τη μεταφορά χρημάτων και την αεροπορική σύνδεση του νησιού.
Μολονότι η αμερικανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «σύμπτωση», δεν είναι τυχαίο ότι η χαλάρωση των μέτρων συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της Αμερικής που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος Joe Biden στο Λος Άντζελες, στις αρχές Ιουνίου.
Το Μεξικό και άλλες χώρες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο αυτήν εάν δεν προσκληθούν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, η χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας αποφασίστηκε «κατόπιν αιτήματος της μεταβατικής κυβέρνησης» του ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Gouaido, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι κανένα από τα μέτρα που θα καταργηθούν δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων του καθεστώτος του Καράκας.
Η αμερικανική πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα διατηρείται απαράλλακτη και οι κυρώσεις θα αρθούν μόνο εάν υπάρξει εκδημοκρατισμός και ελεύθερες εκλογές.
Αντιθέτως, θα επιβληθούν ακόμη βαρύτερες κυρώσεις εάν η διαδικασία εκτροχιαστεί.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.