Παίζει τα ρέστα του ο Ερντογάν: «Υποστηρίζουμε το NATO, αλλά δεν θα λέμε ναι σε όλα»! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Παίζει τα ρέστα του ο Ερντογάν: «Υποστηρίζουμε το NATO, αλλά δεν θα λέμε ναι σε όλα»!

Paizei ta resta tou o Erntogan: «Ypostirizoume to NATO, alla den tha leme nai se ola»!

Επίθεση του Τούρκου στο NATO και για το μεταναστευτικό, με σπόντες για την Ελλάδα!

Ένα ακόμα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη θέση και τις προθέσεις της Τουρκίας αναφορικά με την αίτηση ένταξης στο NATO της Σουηδίας και της Φινλανδίας, έστειλε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε ότι περιμένει από τους νατοϊκούς συμμάχους να «κατανοήσουν τις ευαισθησίες της Άγκυρας» σε θέματα ασφαλείας και να την υποστηρίξουν, αναφερόμενος κυρίως στους Κούρδους και τους Γκιουλενιστές που όπως λέει, «βρίσκουν καταφύγιο» στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Μάλιστα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση «τρομοκρατών» (σ.σ. περίπου 30) από τη Σουηδία και διεμήνυσε: «Δεν θα μας παραδώσετε τρομοκράτες, αλλά μας ζητάτε να στηρίξουμε να μπείτε στο ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ έχει νόημα για εμάς στο βαθμό που σέβεται τις ευαισθησίες μας. Το να μας ζητάνε υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ενώ παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG ισοδυναμεί τουλάχιστον με ασυνέπεια».

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), επανέλαβε ότι η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία.

Από το Blogger.