Ο Ερντογάν εκβιάζει τη Σουηδία και ζητά υποχωρήσεις για να άρει το βέτο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ο Ερντογάν εκβιάζει τη Σουηδία και ζητά υποχωρήσεις για να άρει το βέτο

O Erntogan ekviazei ti Souidia kai zita ypochoriseis gia na arei to veto

 Ζητά από τη Σουηδία «αποδείξεις συμμόρφωσης» για να πει «ναι» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία εξέπληξε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αντιδρώντας στην ένταξη των δύο χωρών, αλλά οι δυτικοί ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι αντιρρήσεις της Άγκυρας δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan τόνισε σήμερα 21 Mαΐου στην πρωθυπουργό της Σουηδίας Magdalena Anderson ότι η Άγκυρα αναμένει απτά αποτελέσματα από συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά τις ανησυχίες της για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σύμφωνα με το Reuters.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, ο Erdogan είπε επίσης ότι θα πρέπει να αρθεί το εμπάργκο εξαγωγών όπλων που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την εισβολή της στη Συρία το 2019, σύμφωνα με το Anadolu.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ την Τετάρτη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία εξέπληξε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αντιδρώντας στην ένταξη των δύο χωρών, αλλά οι δυτικοί ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι αντιρρήσεις της Άγκυρας δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα λέει ότι η Σουηδία και η Φινλανδία φιλοξενούν άτομα που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οπαδούς του Fetoullah Gullen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.