Μεγάλες διαδηλώσεις του ΡΚΚ σε Σουηδία – Φινλανδία εναντίον της Τουρκίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Μεγάλες διαδηλώσεις του ΡΚΚ σε Σουηδία – Φινλανδία εναντίον της Τουρκίας

Megales diadiloseis tou RKK se Souidia – Finlandia enantion tis Tourkias

Υποστηρικτές του PKK βγήκαν στους δρόμους των σκανδιναβικών χωρών προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της Τουρκίας

Παρόλο που η Φινλανδία και η Σουηδία κατηγορούνται από την Τουρκία ότι υποστηρίζουν το PKK και το συριακό παράρτημά του YPG, μια πολιτική που συνεχίζει να καθυστερεί τις προσπάθειες ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, οπαδοί της κουρδικής οργάνωσης βγήκαν στους δρόμους της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της Άγκυρας.


Υποστηρικτές του YPG/PKK συγκεντρώθηκαν μπροστά από το φινλανδικό κοινοβούλιο και κάλεσαν το Ελσίνκι να απορρίψει τις τουρκικές απαιτήσεις να σταματήσει να υποστηρίζει και να υποστηρίζει την κουρδική οργάνωση.
Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου δύο ώρες, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό και σύμβολα του ΡΚΚ, γράφει η Daily Sabah.

Στη Σουηδία, κρατώντας αφίσες που δείχνουν τον καταδικασμένο αρχηγό του PKK που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Τουρκία, υποστηρικτές των YPG/PKK συναντήθηκαν στην πλατεία Norra Bantorget στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη και κάλεσαν την κυβέρνηση να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.

Τουρκικές πιέσεις

Η Σουηδία δέχεται πιέσεις από την Τουρκία να σταματήσει την υποστήριξή της στις οργανώσεις YPG/PKK εάν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με την Άγκυρα να καλεί τις δύο χώρες να λάβουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα της τρομοκρατίας.
Ο Erdogan επιβεβαίωσε τη στάση της Τουρκίας ενάντια στην προσπάθεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
Όσο οι ομιλίες των ηγετών των τρομοκρατών μεταδίδονται στη σουηδική κρατική τηλεόραση, η Τουρκία δεν μπορεί να τους καλωσορίσει στο ΝΑΤΟ, είπε ο Erdogan την Τετάρτη (8/6).
«Το ΝΑΤΟ είναι μια οργάνωση ασφαλείας, όχι μια τρομοκρατική οργάνωση», είπε. «Η Τουρκία δεν μπορεί να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ενώ η κρατική της τηλεόραση μεταδίδει συνεντεύξεις ηγετών τρομοκρατών, και το ίδιο ισχύει για τη Φινλανδία», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις προσπάθειες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα για να ανταποκριθεί στις νόμιμες ανησυχίες της.
Είπε ότι η Άγκυρα αναμένει πρώτα επίσημη απάντηση από το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη, πριν από την πιθανότητα μιας τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.