Ζελένσκι εναντίον Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ζελένσκι εναντίον Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης»

Zelenski enantion Makron: «Gia na eisai igetis, den chreiazetai na theoreis ton

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στους Financial Times επιτέθηκε στον Γάλλο ομόλογό του με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι «δεν πρέπει να ταπεινωθεί η Ρωσία».

Όπως όλα δείχνουν στο περιθώριο μπαίνουν οι καλές σχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η απάντηση του προέδρου της Ουκρανίας στη δήλωση του Γάλλου ομολόγου του ότι «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία», δείχνει το κλίμα των «παγωμένων» σχέσεων των δύο ανδρών.

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Όμως για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας; Αυτό μας εκπλήσσει πάρα - πάρα πολύ» ανέφερε με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 28 Μαΐου, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας όπου του «ανανέωσαν το αίτημά τους για κατάπαυση του πυρός» και κάλεσαν τον Πούτιν να έχει άμεσες επαφές με τον Ζελένσκι.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο (από την κρίση) με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

«Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν» απάντησε ο Ζελένσκι. «Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Είπε ότι ήταν προετοιμασμένος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αλλά ότι το μόνο άτομο με το οποίο μπορεί να συζητήσει το τέλος του πολέμου είναι ο ίδιος ο Πούτιν: «Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία. Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμου» εξήγησε.

«Ανεξαρτησία, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας, σημαίνει ανάκτηση όλων των εδαφών μας, αποκατάσταση όλης της εδαφικής μας ακεραιότητας και την απαράβατη κυριαρχία της Ουκρανίας» διεμήνυσε ο Ζελένσκι και ξεκαθάρισε: «Έχουμε ήδη χάσει πάρα πολλούς ανθρώπους για να παραχωρήσουμε απλώς την επικράτειά μας» ξεκαθάρισε.

Ο Ζελένσκι μίλησε και για τον αποκλεισμό των λιμανιών από τη Ρωσία, που εμποδίζει τις εξαγωγές σιτηρών, τονίζοντας ότι: «αποτελεί απειλή παγκόσμιου μεγέθους».

«Υπάρχει μόνο μια πλευρά αυτής της απειλής... Αυτή είναι η Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν υπάρχει διάλογος εδώ. Αυτή είναι μια πολύ συγκεκριμένη, απτή απειλή για την Ασία, την Αφρική και ορισμένες χώρες στην Ευρώπη», είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε και για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον: «Χαίρομαι που δεν χάσαμε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο», είπε ο Ζελένσκι στους Financial Times. «Αυτά είναι υπέροχα νέα». «Ο Μπόρις είναι πολύ εστιασμένος στην υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι.

Από το Blogger.