Το Ιράν θωρακίζει την άμυνά του εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ – Ισραήλ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ιράν θωρακίζει την άμυνά του εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ – Ισραήλ

 

To Iran thorakizei tin amyna tou en meso klimakosis tis entasis IPA – Israil

Το Ιράν ενίσχυσε την ετοιμότητα στην αεράμυνα

Το Ιράν εξόπλισε 51 πόλεις του με συστήματα πολιτικής άμυνας και ενίσχυσε την ετοιμότητα στην αεράμυνα για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή ξένη επίθεση, δήλωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι το Σάββατο, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο εξοπλισμός πολιτικής άμυνας θα επιτρέψει στο Ιράν να «εντοπίζει και να παρακολουθεί τις απειλές χρησιμοποιώντας λογισμικό όλο το εικοσιτετράωρο ανάλογα με τον τύπο της απειλής και του κινδύνου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Mehdi Farahi, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτές τις μέρες, ανάλογα με τη δύναμη των χωρών, η μορφή των μαχών έχει γίνει πιο περίπλοκη», είπε ο Farahi, προσθέτοντας ότι οι υβριδικές μορφές πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, βιολογικών και ραδιενεργών επιθέσεων, έχουν αντικαταστήσει τους κλασικούς πολέμους. Δεν κατονόμασε τις χώρες που θα μπορούσε να απειλήσει το Ιράν.

Εν τω μεταξύ, ο ταξίαρχος Qader Rahimzadeh, διοικητής του αρχηγείου αεράμυνας του Ιράν, είπε ότι η ετοιμότητα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των δυνάμεών του.

«Ο εναέριος χώρος της χώρας σήμερα είναι ο ασφαλέστερος για αδειοδοτημένες πτήσεις και ο πιο ανασφαλής για τους επίδοξους επιτιθέμενους», δήλωσε ο Rahimzadeh, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για κυβερνοεπιθέσεις τα τελευταία χρόνια που έχουν βλάψει τις υποδομές της χώρας. Το Ιράν έχει επίσης κατηγορήσει το Ισραήλ, το οποίο ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη, ότι σαμποτάρει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Οι στρατιωτικές εντάσεις ΗΠΑ – Ιράν έχουν επίσης από καιρό επικρατήσει στην περιοχή. Στο τελευταίο περιστατικό, το Ιράν κατέσχεσε στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα -παρόλο που και οι δύο χώρες επιδιώκουν συνομιλίες για τα πυρηνικά.

Την Τρίτη, το Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια προσπάθεια των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν να συλλάβουν ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας που χρησιμοποιεί ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ στον Κόλπο. Το Ιράν είπε ότι το drone ήταν επικίνδυνο για τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Ξεχωριστά, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στο βόρειο Ιράν συνέλαβαν 12 οπαδούς των Μπαχάι.

Η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί την πίστη των Μπαχάι αιρετικό παρακλάδι του Ισλάμ και κατηγορεί τους οπαδούς της για δεσμούς με το Ισραήλ επειδή ένα κύριο ιερό των Μπαχάι, που χτίστηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, βρίσκεται στο Ισραήλ.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν καταγγείλει την αυξανόμενη επίθεση στη θρησκευτική μειονότητα τους τελευταίους μήνες, με δεκάδες συλλήψεις και καταστροφές σπιτιών.

Οι Μπαχάι λένε ότι εκατοντάδες πιστοί τους έχουν φυλακιστεί και εκτελεστεί μετά την ισλαμική επανάσταση του Ιράν το 1979. Η κυβέρνηση αρνείται ότι έχει συλλάβει ή εκτελέσει ανθρώπους για την πίστη τους.

moneyreview.gr

Από το Blogger.