Η Γερμανία στέλνει 40 τεθωρακισμένα Marder στο Κίεβο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Η Γερμανία στέλνει 40 τεθωρακισμένα Marder στο Κίεβο

 

I Germania stelnei 40 tethorakismena Marder sto Kievo

Μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή ελαφρών τεθωρακισμένων τύπου ΑΜΧ-10 RC αλλά και την επιβεβαίωση του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αποστολή τεθωρακισμένων αρμάτων τύπου Βradley, και η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή τεθωρακισμένων αρμάτων τύπου Marder στην Ουκρανία. 

Πρόκειται για σημαντική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα ως προς τη γερμανική στάση απέναντι στο Κίεβο, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, που η Γερμανία στέλνει τεθωρακισμένα άρματα πεζικού στην Ουκρανία, ακόμη και αν δεν συγκαταλέγονται στην κατηγορία των βαρέων αρμάτων μάχης, όπως τα υπερσύγχρονα Leopard 2, τα οποία ζητά επίμονα εδώ και καιρό το Κίεβο.

H ανακοίνωση μάλιστα της καγκελαρίας έγινε με κοινή γραπτή δήλωση του Όλαφ Σολτς και του Τζο Μπάιντεν στα γερμανικά και τα αγγλικά μετά από σχετικό τηλεφώνημα των δύο ηγετών χθες βράδυ.

Γερμανικές αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, πολλές είναι οι αντιδράσεις ήδη στη Γερμανία, τόσο από πολιτικούς όσο και από ειδικούς σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας. Ο πολιτικός των Πρασίνων και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Άντον Χοφράιτερ μιλώντας στο δίκτυο ARD έκανε λόγο για θετική μεν αλλά «πάρα πολύ ετεροχρονισμένη απόφαση», η οποία εάν είχε ληφθεί νωρίτερα δεν θα είχαν πεθάνει τόσο πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες. 

Υπέρ της αποστολής τεθωρακισμένων τύπου Leopard 2 στη συνέχεια πέραν των Marder τάχθηκε η επικεφαλής της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, μια άποψη την οποία συμμερίζεται και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Ασφάλειας του Κιέλου Γιόαχιμ Κράουζε μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία DLF.

Για τον ίδιο πραγματική και ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία θα ήταν η αποστολή ενός συνδυασμού ελαφρών αρμάτων πεζικού και βαρέων αρμάτων μάχης.

Πηγή: Deutsche Welle

Από το Blogger.