Bloomberg: Ελλάδα και Βρετανία πολύ κοντά σε συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Bloomberg: Ελλάδα και Βρετανία πολύ κοντά σε συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Bloomberg: Ellada kai Vretania poly konta se symfonia

Το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα πλησιάζουν σε μια συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως μέρος μιας πολιτιστικής ανταλλαγής, δίνοντας τέλος στη διαμάχη για τα αρχαία γλυπτά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια συμφωνία θα ήταν να επιστραφεί ένα μέρος των μαρμάρων και μάλιστα εκ περιτροπής για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή δεν έχει υπογραφεί συμφωνία.

Σε αντάλλαγμα, άλλα αντικείμενα θα δανείζονταν ουσιαστικά στο μουσείο του Λονδίνου και η Βρετανία θα μπορούσε επίσης να πάρει γύψινα αντίγραφα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι περίπλοκες συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, είπαν οι άνθρωποι, σημειώνοντας ότι η επιμέλεια της μεταφοράς των Γλυπτών είναι επίσης πολύ περίπλοκη.

Μια συμφωνία θα έλυνε μια τεράστια διαφωνία που μαστίζει τις αγγλοελληνικές σχέσεις από την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας το 1832, και η οποία μάλιστα απειλούσε κάποια στιγμή να προσθέσει άλλη μια δύσκολη στιγμή στις ήδη περίπλοκες διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Από το Blogger.