«Σάνι»: Αυτός είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς, στην Αθήνα – Έδινε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

«Σάνι»: Αυτός είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς, στην Αθήνα – Έδινε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό!

 

«Sani»: Aftos einai o feromenos os «egkefalos» tou tromokratikou

Αποκαλύφθηκε ο φερόμενος εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς, που ετοίμαζαν μακελειό σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Σάνι», ο καθοδηγητής των Πακιστανών τρομοκρατών, ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ακόμα και 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό από το τρομοκρατικό χτύπημα.

Από τη στιγμή που έφτασαν στην ΕΥΠ λεπτομέρειες για τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου, σήμανε κόκκινος συναγερμός και η συγκεκριμένη υπόθεση αναβαθμίστηκε ως εξαιρετικά σοβαρή.

«Σάνι», ο εγκέφαλος πίσω από το τρομοκρατικό δίκτυο

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο «Σάνι» είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και διαμένει μόνιμα στο Ιράν, όπου διέφυγε από το Πακιστάν επειδή είχε «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Το όνομά του είναι Sayed Fakhar Abbas και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο Πακιστανό που έμενε στη Ζάκυνθο και συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο ομοεθνή του.

Ο Σάνι είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Μάλιστα, σε ένα εκ των βίντεο που έχει αναρτήσει φαίνεται να κάνει… γυμναστικές ασκήσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Ο ένας Πακιστανός τρομοκράτης υποστήριξε πως απειλούνταν η ζωή του

Την περασμένη Παρασκευή οι δύο άνδρες που ετοίμαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή σε εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του Σανι προφυλακίστηκαν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος (που έμενε στη Ζάκυνθο) δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτή το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Από το Blogger.