Η αύξηση του κατώτατου μισθού «παρασύρει» προς τα πάνω δώρο Πάσχα και επιδόματα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Η αύξηση του κατώτατου μισθού «παρασύρει» προς τα πάνω δώρο Πάσχα και επιδόματα

I afxisi tou katotatou misthou «parasyrei» pros ta pano doro

 Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χθες αυξάνει και το δώρο του Πάσχα, αλλά και μία σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Είναι η πρώτη δημόσια παραδοχή πρωθυπουργού ότι αθέτησε την υπόσχεση του. Κι όμως γι αυτή του την αθέτηση σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται υπερήφανος, όπως λέει. Ο λόγος;

«Ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον αυξήσουμε με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πολλοί εργαζόμενοι βλέπουν με θετικό μάτι αυτή τη βοήθεια, ενώ άλλοι θεωρούν ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά για να μπορέσει ένας οικογενειάρχης ή ένας φοιτητής να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα που καλείται να πληρώσει κάθε μήνα.

Ο κατώτατος μισθός με την τελευταία αύξηση διαμορφώνεται στα 780 € μεικτά, δηλαδή 130€ πάνω σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Θα συμπαρασύρει 19 επιδόματα προς τα πάνω, με πιο βασικό από αυτά το επίδομα ανεργίας, το οποίο από 399€ τον Φεβρουάριο του 2019 πήρε αυξηση 80€ και διαμορφώνεται πλέον στα 479€.

Για τους παλιούς εργαζόμενους, η αύξηση ισχύει για όσους έχουν κατοχυρώσει 3ετίες έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Ανάμεσα στα επιδόματα που επηρεάζονται είναι και το δώρο του Πάσχα που θα φτάσει τα 406 € από 371€ για τουσ εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το δώρο Πάσχα καταβάλλεται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το αργότερο, δηλαδή φέτος έως την Τετάρτη 12 Απριλίου.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία ώστε να βγαινουν όλες οι υποχρεώσεις του μήνα.

Από το Blogger.