Η απάντηση των ΚΤΕΛ για το δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Μόλις 19 χρονών ο νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση δύο νέοι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Η απάντηση των ΚΤΕΛ για το δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Μόλις 19 χρονών ο νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση δύο νέοι

 

I apantisi ton KTEL gia to dystychima ston Platamona: Molis 19 chronon o

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα.

Πιο αναλυτικά, λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε ΙΧ που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός 19χρονου και τον τραυματισμό τριών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο, ενώ τραυματίστηκαν επίσης και τρία άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση δύο νέοι

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι δύο από τους πέντε τραυματίες - με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται αυτή την στιγμή κρίσιμη.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και ένα 28χρονος εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Σημειώνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου έχει συλληφθεί. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

Η απάντηση των ΚΤΕΛ

Για το θανατηφόρο δυστύχημα τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανήρτησαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Από το Blogger.