Οι επαφές Μαρινάκη – Γκατούζο, οι λόγοι της επιλογής του και τι ζυγίζει ο Ιταλός για να πει το τελικό «ναι» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Οι επαφές Μαρινάκη – Γκατούζο, οι λόγοι της επιλογής του και τι ζυγίζει ο Ιταλός για να πει το τελικό «ναι»

 

Oi epafes Marinaki – Gkatouzo, oi logoi tis epilogis tou kai ti zygizei o Italos

Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει πει το πρώτο «ναι» στον Ολυμπιακό, μελετάει το ρόστερ, τους παίκτες και τις ανάγκες και σύντομα θα φανεί εάν θα αναλάβει.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον προπονητή που θα ήθελε για τη νέα χρονιά. Έχει μιλήσει μαζί του. Έχει βάλει όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Έχει υπάρξει ήδη μια πολύ ξεκάθαρη συζήτηση για το πότε μπορεί έρθει στην Ελλάδα, πότε θα αναλάβει. Πώς θα παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Το ρόστερ. Τις μεταγραφές. Τα πάντα. Ακόμη και για θέματα που αφορούν τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της ομάδας.

Αυτές οι συζητήσεις έχουν γίνει μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τζενάρο Γκατούζο.

 

Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες. Ο «Ρίνο» έχει ενημερώσει τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού ότι βλέπει με πολύ θετική διάθεση την πρότασή του. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αναφέρει ότι εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία, μέσα στον Μάιο θέλει να βρίσκεται στην Ελλάδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών και να σχεδιαστεί η ομάδα της νέας σεζόν.

Μια πρόκληση που ο ίδιος θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του. Και έχει φαίνεται ότι αποφασίσει πως είναι η κατάλληλη επιλογή για τον ίδιο.

Κάτι που ισχύει και για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι θεωρούν πως ο 45χρονος τεχνικός είναι ένα πρόσωπο που ταιριάζει απόλυτα με τον σύλλογο. Και η μενταλιτέ του, το πάθος του για δουλειά, η προσήλωση, η προσωπικότητά του, είναι στοιχεία που ο Ολυμπιακός κρίνει απαραίτητα σε αυτή τη φάση, για να χτίσει μια ομάδα που θα κατακτήσει τίτλους και θα ανέβει επίπεδο και σε ό,τι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή παρουσία του συλλόγου.

 

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε είναι ότι οι επαφές του Ολυμπιακού με τον Γκατούζο έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό.

Είναι αλήθεια πως ο ίδιος δεν ήταν θετικός να αναλάβει από τώρα και αυτό που συζητήθηκε με τους Ερυθρόλευκους είναι πως ήταν προτιμότερο να παρακολουθεί την ομάδα, να έχει πλήρη εικόνα του ρόστερ και να αναλάβει με την έναρξη της νέας σεζόν, παρά να διαδεχθεί τον Μίτσελ 8 παιχνίδια πριν το φινάλε των πλέι οφ.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως ο Γκατούζο έχει δει όλα τα φετινά παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδος, έχει μελετήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, αλλά και αρκετούς από τους δανεικούς, ώστε όταν κληθεί να αναλάβει, να είναι έτοιμος να κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις και να αποφασίσει χωρίς δεύτερες σκέψεις για παίκτες και ανάγκες της ομάδας.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε και πριν από ακριβώς 13 χρόνια να συνεργαστεί με τον Γκατούζο. Για την ακρίβεια, είχε κάνει επίσημη πρόταση στον έμπειρο μέσο το καλοκαίρι που ανέλαβε την ΠΑΕ, όταν ακόμη ήταν ποδοσφαιριστής της Μίλαν.

Ενώ και πριν από λίγο καιρό το όνομά του είχε εμπλακεί με τους Ερυθρόλευκους για τον πάγκο. Αλλά φαίνεται ότι τώρα είναι η ώρα για τη σύμπραξη. Εάν αυτή θα επισημοποιηθεί, είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σύντομα. Καθώς εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που χρειάζεται προπονητή, αλλά και μια μεγάλη προσωπικότητα στον πάγκο του. Για να κάνει τη δουλειά και σε επίπεδο ψυχολογίας, αλλά και για να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και τα γούστα του για τον προπονητή που θα ήθελε.

Στην περίπτωση του Γκατούζο τα δεδομένα είναι δύο: 1) Ο Ολυμπιακός κλείνει έναν κανονικό προπονητή. Με τα καλά του, τα κακά του, της επιτυχίες και τις αποτυχίες του, αλλά προπονητή. Κανονικό. Και 2) Βάζει στον πάγκο του μια πανίσχυρη προσωπικότητα, που είναι δεδομένο ότι δεν θα κάνει πίσω σε κακώς κείμενα και άλλες… περίεργες καταστάσεις. Με λίγα λόγια, οι μαγκιές, τελείωσαν. Τώρα το μυαλό μόνο στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: to10.gr

Από το Blogger.