Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Ξεκίνησε οικονομικό τσουνάμι που θα σαρώσει τις ΗΠΑ και την Κίνα» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Ξεκίνησε οικονομικό τσουνάμι που θα σαρώσει τις ΗΠΑ και την Κίνα»

 

Rompert Kigiosaki: «Xekinise oikonomiko tsounami pou tha sarosei

O διάσημος οικονομολόγος και επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι ήδη εχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο οικονομικό «τσουνάμι».

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan είναι έτοιμες προς κατάρρευση, οι ΗΠΑ θα σαρωθούν οικονομικά και θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και η Κίνα.

Ο Κιγιοσάκι συζήτησε για τα χρήματα, τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDCs), καθώς και το έργο CBDC «FedNow» της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τον George Gammon, τον παρουσιαστή του «The Rebel Capitalist Show», κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «The Rich».

Συγκεκριμένα, οι δυο τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για το «γιγαντιαίο οικονομικό τσουνάμι» που έρχεται, για το οποίο ειδικότερα ο Kiyosaki είπε πως θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, επειδή θα είναι παγκόσμιο.

«Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan είναι προς κατάρρευση…  Και το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Και η Κίνα έχει επίσης πρόβλημα». Η Silicon Valley Bank ήταν το πρώτο θύμα.
Και μετά προέκυψαν τα προβλήματα στην ελβετική Credit Suisse και την Deutsche Bank.
Το επόμενο θύμα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
(…) Θα βιώσουμε ένα παγκόσμιο κραχ.
(…) Βίωσα πολλά τσουνάμι, όλα στη θάλασσα».

Εν τω μεταξύ, ο Gammon συμφώνησε και τόνισε ότι αυτό το τσουνάμι δεν μπορείτε ακόμη να το δείτε, είναι ακόμη στη… θάλασσα…

Στον οικονομικό τομέα, όμως, υπάρχει σύστημα / δείκτης προειδοποίησης, είναι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, που είναι σαφώς υψηλότερη από την απόδοση 10ετούς.

Το οικονομικό τσουνάμι που περιμένουμε φτάνει τα 100 πόδια.

Σύμφωνα με τα λόγια του Κιγιοσάκι, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, καθώς «μια ρωγμή στα θεμέλια δείχνει τώρα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το σύστημα, ολόκληρο αυτό το νομισματικό σύστημα που απλώς δημιουργεί χρήματα από το τίποτα».

«Η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει, και αυτό σημαίνει ότι το δολάριο πιθανώς θα εκπέσει», καθώς θα πάψει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα που στο παρελθόν είχε φέρει άνθηση στις ΗΠΑ.

pronews

Από το Blogger.