Τέμπη: «Κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών» - Αποκαλυπτικό έγγραφο-προειδοποίηση προς τον ΟΣΕ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Τέμπη: «Κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών» - Αποκαλυπτικό έγγραφο-προειδοποίηση προς τον ΟΣΕ

Tempi: «Kindynos gia tin asfaleia ton epivaton»

 Νέα στοιχεία για το κομφούζιο που επικρατούσε με τις βάρδιες των σταθμαρχών έρχονται στο «φως». Τι θα μπορούσε να έχει αποτρέψει την τραγωδία στα Τέμπη εξηγεί έμπειρος σταθμάρχης.

Ενάμιση μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι επιζώντες προσπαθούν να «μαζέψουν τα κομμάτια τους» και οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ για το πώς οδηγηθήκαμε στη φονική σύγκρουση τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Δύο νεαρές επιβάτισσες κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για το κομφούζιο που επικρατούσε με τις βάρδιες των σταθμαρχών.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο η διοίκηση του ΟΣΕ είχε λάβει έγγραφο από τον προφυλακισμένο επιθεωρητή, ο οποίος προειδοποιούσε για τις συνεχόμενες υπερωρίες των σταθμαρχών και των κλειδούχων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν αλαζονικές και εκβιαστικές συμπεριφορές.

Σημείωνε, επίσης, ότι η κόπωση των εργαζομένων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών«Η σωματική και πνευματική κόπωση αδυνατεί τον κάθε εργαζόμενο να έχει τη σύνεση και τη διαρκώς τεταμένη προσοχή που χρειάζεται, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών», επεσήμανε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Ο δικηγόρος του επιθεωρητή τονίζει ότι ο εντολέας του είχε επισημάνει τα προβλήματα στη διοίκηση.

Αντίστοιχα, ένας από τους έμπειρους σταθμάρχες της Λάρισας είπε ότι ο 59χρονος που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ δεν κοίταξε τον πίνακα και πως αν είχε κοιτάξει θα είχε διορθώσει το λάθος του.

Σύμφωνα με τον έμπειρο σταθμάρχη, δεν είχε εφαρμόσει την αυτόματη χάραξη, η οποία θα διόρθωνε όποιο λάθος είχε γίνει με τα κλειδιά.

«Ανάσταση» για την 26χρονη Ανυσία

Στο σπίτι της επέστρεψε μετά από μακρά νοσηλεία η Ανυσία Λιούρη, τραυματίας του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η 26χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε επί 44 ημέρες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η Ανυσία ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλευόταν με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα, διασωληνωμένη και σε καταστολή στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων.

Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έχοντας πλήρη διαύγεια και αντίληψη. Πλέον, η 26χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της.

Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» η πορεία της υγείας της.

Δύσκολες ώρες για 22χρονο από τον Βόλο

Αντίθετα, ο 22χρονος από τον Βόλο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες».

Πλέον, οι προσπάθειες των γιατρών επικεντρώνονται στην εγκεφαλική του λειτουργία με τους γονείς του να παραμένουν δίπλα του από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του gegonota.news, τις τελευταίες ημέρες η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί φέρεται να διεξάγει συστηματικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πότε θα μπορέσουν να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα.

Από το Blogger.