Μύκονος: Άγριος ξυλοδαρμός αρχαιολόγου Κοντά στους δράστες η ΕΛΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Μύκονος: Άγριος ξυλοδαρμός αρχαιολόγου Κοντά στους δράστες η ΕΛΑΣ

 

Mykonos: Agrios xylodarmos archaiologou – Konta stous

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης και του σοβαρού τραυματισμού του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού, στη Μύκονο, βρίσκεται η Αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν μπει τουλάχιστον 15 οχήματα – αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες -, τα οποία είναι πιθανόν να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ανάδειξη των στοιχείων έχει προκύψει από την ανάλυση των δεκάδων βίντεο που έχουν συλλέξει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από σημεία γύρω από το σπίτι του αρχαιολόγου κοντά στην περιοχή του ΚΑΤ, από την εργασία του, από τη διαδρομή του έως το σημείο της επίθεσης, όπως επίσης και πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο δράστης ή οι δράστες, κατά την προσέγγιση και διαφυγή.

Κάποια από αυτά φαίνεται να εντοπίζονται ως τύποι οχημάτων λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση στον αρχαιολόγο. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «καθαρίσουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, προκειμένου να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες τους.

Από εκεί και έπειτα θα εξετάσουν αν έχουν ποινικό παρελθόν ή αν προέρχονται από κύκλους από τους οποίους θα μπορούσε να προέρχεται μια τέτοια επίθεση. Η υπόθεση της επίθεσης και ξυλοδαρμού του Μανώλη Ψαρρού συσχετίστηκε άμεσα με τα απειλητικά sms που δέχθηκε η συνάδελφός του, περίπου 15 μέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

Κλιμάκιο έξι αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου, αναζητώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι διαρκείς έλεγχοι στο νησί των ανέμων, δημιουργούν μια πίεση και μια κλιμακωτή αντίδραση που ανοίγει ολοένα και περισσότερα στόματα.

Από το Blogger.