Πεντάγωνο: Mέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας είναι ο ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Πεντάγωνο: Mέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας είναι ο ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων

Pentagono: Melos tis Ethnofrouras Aeroporias einai o ypoptos

 Ο επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας στην οποία διέρρευσαν διαβαθμισμένα έγγραφα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη συνεντεύξεις και έγγραφα τα οποία εξέτασε.

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, και ήταν ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, αναμένεται να γίνει μια σύλληψη, ακόμη και σήμερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

Η Washington Post πήρε συνέντευξη από ένα έφηβο μέλος της ομάδας, ο οποίος περιέγραψε τον άνδρα – που αναφέρεται με τα αρχικά «OG» – από την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, και διαμοίρασε φωτογραφίες και βίντεο. Ο δημοσιογράφος της Post είδε επίσης το βίντεο ενός άνδρα που αναγνωρίζεται ως ο OG, σε ένα πεδίο βολής με ένα μεγάλο τουφέκι.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν φέρονται να αποκαλύπτουν μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια αντεπίθεση την άνοιξη, την κατασκοπεία των ΗΠΑ εις βάρος συμμάχων τους όπως η Ουκρανία, η Νότια Κορέα και το Ισραήλ, αλλά και τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Από το Blogger.