Μύκονος: Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Μύκονος: Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις

 

Mykonos: Epta syllipseis gia poleodomikes paravaseis

Σωρεία παραβάσεων σε μερικά από τα πιο τουριστικά σημεία της Μυκόνου εντόπισαν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εφτά συλλήψεις, καθώς διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε όσον αφορά στην αυθαίρετη δόμηση είναι ότι εντοπίστηκαν παραβάσεις στη θέση «Ψαρού», δηλαδή σε ένα από τα πιο τουριστικά και εμπορικά σημεία στο νησί των ανέμων.

Πιο αναλυτικά, από τις 3/4 έως τις 6/4 και από τις 10 /4 έως και σήμερα, 12/4, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία έκαναν 10 αυτοψίες (μετά από καταγγελίες).

μυκονος, αυθαιρετα, συλληψεις

Κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε στις 4.4.2023 από μικτό κλιμάκιο του Υ.Π.ΕΝ., στη θέση «Ψαρού» Δήμου Μυκόνου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  1. Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας), χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  2. Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  3. Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο
  4. Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.
  5. Tοποθέτηση δύο CONTΑINER εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού
  6. Tοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ., εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού

μυκονος, αυθαιρετα, συλληψεις

Επίσης, σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εκ νέου αυτοψία παρουσία της Εισαγγελέως Σύρου στην παραπάνω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε να γίνονται εργασίες χωρίς άδεια και κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου.

mykonos aythaireta6

Συνελήφθησαν 5 άτομα που εκτελούσαν εργασίες. Επίσης, συνελήφθησαν 2 υπεύθυνοι της επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκε άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία ενώ κατασχέθηκαν τα υλικά και τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν στις παράνομες εργασίες.

mykonos aythaireta5

Διατάχθηκε η άμεση διακοπή της εκτέλεσης έργων.

μυκονος, αυθαιρετα, συλληψεις

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Από το Blogger.