Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός – body builder με τα ναρκωτικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός – body builder με τα ναρκωτικά

Profylakistike o astynomikos – body builder me ta narkotika

 Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός body builder που φέρεται να πωλούσε ναρκωτικά με όχημάτα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δρόμο για τη φυλακή πήρε και συνεργός του.

Το χρονικό της σύλληψης του αστυνομικού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, ήταν απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όταν ένας 33χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε κεντρικό Τμήμα Ασφαλείας περιοχής των νοτίων προαστίων της Αθήνας, είπε στον συνάδελφό του -με τον οποίο έκαναν υπηρεσία- να περάσουν από το λιμάνι του Πειραιά.

Όταν έφτασαν, εκείνος αποβιβάστηκε από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. , γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο που ταξίδευε με πλοίο της γραμμής, με σκοπό να του δώσει κάτι. Η αλήθεια, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετική. Ο 33χρονος αστυφύλακας απομακρύνθηκε από το συνάδελφό του και συνάντησε Έλληνα με τον οποίο έκανε συναλλαγή κάνναβης οχτώ γραμμαρίων.

Αυτό που δεν ήξερε ο αστυνομικός είναι ότι τον παρακολουθούσαν μυστικοί άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι είχαν γίνει η «σκιά» του και του πέρασαν τελικά χειροπέδες. Από την έρευνα προέκυψε ότι ανάμεσα στους «πελάτες» του αστυφύλακα ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων προαστίων και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ο 33χρονος αστυφύλακας χρησιμοποιούσε κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές σε περίπτωση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Την κάνναβη την έλεγε πότε «κατσαβίδι» και πότε «κοτόπουλο». Επίσης, χρησιμοποιούσε πάντα διαδικτυακές εφαρμογές για να επικοινωνεί με τους συνεργούς και τους πελάτες του, προκειμένου να μην ανιχνεύονται οι συνομιλίες του.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από τη συμπεριφορά του εξάγεται το συμπέρασμα ότι ένιωθε «άτρωτος», λόγω του ότι υπηρετούσε σε Τμήμα Ασφαλείας και ήταν αστυνομικός. Ενδεικτικό είναι ότι έφτανε στο σημείο να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να κάνει διακίνηση κάνναβης, κατά τις ώρες που είχε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022. Ο προμηθευτής του ήταν Έλληνας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης, με τη βοήθεια των συντρόφων τους, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του ειδικού φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική χρήση.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνολικά 6 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από το Blogger.