Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα για την προστασία της 1ης κατοικίας - Πού σκοντάφτουν οι εξαγγελίες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα για την προστασία της 1ης κατοικίας - Πού σκοντάφτουν οι εξαγγελίες

Ta proeklogika pyrotechnimata gia tin prostasia tis 1is katoikias - Pou

Μια εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές το πρόγραμμα των πλειστηριασμών παίρνει φωτιά.
Μετά το ολιγοήμερο πρόγραμμα αναστολής τους , από τις 17 έως τις 26 Μαΐου , το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει εκ νέου τη Δευτέρα 29 του μήνα.
Τα χιλιάδες ακίνητα περιμένουν τη σειρά τους για να εκποιηθούν λόγω των οφειλών των δανειοληπτών προς τους servicers και τις τράπεζες.
Οι πιστωτές που είχαν προσδιορίσει ημερομηνία εκποίησης περιουσιακών στοιχείων δανειοληπτών από τις 17 έως τις 26 Μαΐου θα πρέπει να αναζητήσουν νέα ημερομηνία αφού αυτή που είχε προσδιοριστεί αρχικά συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές και με το κλείσιμο των Δικαστηρίων.
Συνολικά 1340 ακίνητα θα λάβουν νέα ημερομηνία πλειστηριασμού.
Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί από τις 26 Μαΐου μέχρι μία εβδομάδα νωρίτερα από τις επόμενες εθνικές εκλογές του Ιουλίου θα πραγματοποιούνται κανονικά.
Φέτος έχουν προγραμματιστεί 34.440 πλειστηριασμοί ακινήτων.
Από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction έχουν αναρτηθεί 187.756.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας ως προεκλογικό πυροτέχνημα.

Η προεκλογική περίοδος έφερε στο προσκήνιο την προστασία της πρώτης κατοικίας ως δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και άλλα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της προστασίας της 1ης κατοικίας.
Η προεκλογική υπόσχεση , όμως μπορεί να μείνει ως υπόσχεση ακόμη και για το κόμμα ή τα κόμματα που το προτείνουν και τους δοθεί η ευκαιρία σε συμμετοχή τους σε κυβερνητικό σχήμα διότι θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουν πράξεις τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.
Η διοίκηση τους κράτους γνωρίζει καλά όπως και οι πολιτικοί, ότι η Ελλάδα έχει μνημονιακές υποχρεώσεις οι οποίες είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να υλοποιηθεί στην πράξη. Η κυβέρνηση που θα αποφασίσει την αναστολή των πλειστηριασμών θα πρέπει να γνωρίζει όπως και οι ψηφοφόροι δύο μέρες πριν τις κάλπες ότι η σχετική απόφαση θα γραφτεί στην έκθεση των Θεσμών η οποία πιθανότατα να προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις στην επενδυτική κοινότητα.
Η μονομερής αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας θα μηδενίσει αυτόματα την αξία της προσημείωσης με τις τράπεζες να κατεβάζουν τα ρολά σε δανειοδοτήσεις για την αγορά κατοικίας.
Η επιστροφή της προστασίας της πρώτης κατοικίας αναμένεται να σημάνει συναγερμό σε όλα τα επενδυτικά funds τα οποία συμμετέχουν στις εκδόσεις των ελληνικών ομολόγων τα οποία στην επόμενη έκδοση εκτιμάται ότι θα προσφέρουν υψηλά επιτόκια για την χρηματοδότηση της χώρας.
Σήμερα η προστασία της πρώτης κατοικίας περνά υποχρεωτικά μέσα από τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών.
Οι κόκκινοι δανειολήπτες λαμβάνουν μέτρα προστασίας μέσα από νέες ρυθμίσεις οφειλών που θεωρούνται «φιλικές» και μπορούν να ανταποκριθούν. Όταν όμως χάσουν μία και δύο μηνιαίες δόσεις χάνουν την πρώτη τους κατοικία.

Από το Blogger.