Παραδοχή Δύσης - Το Patriot εκτόξευσε 32 πυραύλους κατά ρωσικού Kinzhal – Κανείς δεν βρήκε στόχο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Παραδοχή Δύσης - Το Patriot εκτόξευσε 32 πυραύλους κατά ρωσικού Kinzhal – Κανείς δεν βρήκε στόχο

Paradochi Dysis - To Patriot ektoxefse 32 pyravlous kata rosikou Kinzhal –

Στην παραδοχή ότι το υπερσύγχρονο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Patriot δεν προλαβαίνει τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal προχωρούν Δυτικοί αξιωματούχοι.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch Magazine που επικαλείται δυτικές πηγές, το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot «ξόδεψε» όλα τα πυρομαχικά του στην προσπάθεια του να καταρρίψει το ρωσικό πύραυλο Kinzhal κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Κίεβο.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, το Patriot εκτόξευσε 32 πυραύλους αναχαίτισης αξίας περίπου 96 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων κανείς δεν βρήκε το στόχο.

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Μαΐου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας πυραυλικής επίθεσης σε στρατιωτικές υποδομές και εγκαταστάσεις στο Κίεβο, έπληξαν με τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal ένα σύστημα αεράμυνας Patriot που έχει εγκατασταθεί στην πόλη.
Το πλήγμα επιβεβαίωσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστήριξαν πως πράγματι το σύστημα Patriot υπέστη ζημιές.
Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν πως οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και πως το αντιαεροπορικό σύστημα είναι και πάλι σε λειτουργία.
Σημειώνεται πως στην επίθεση εκείνη, οι Ουκρανοί είχαν υποστηρίξει πως είχαν καταφέρει να καταρρίψουν 6 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Δύο συστήματα Patriot

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο συστήματα Patriot.
Το ένα από αυτά μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ και το δεύτερο από κοινού μαζί με τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Το ποιο από αυτά τα δύο αντιαεροπορικά συστήματα χτυπήθηκε, δεν είναι ακόμα γνωστό.
Σημειώνεται πως το κόστος ενός τέτοιου συστήματος υπολογίζεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.