Απλησίαστο το κοτόπουλο για τους καταναλωτές – Στα ύψη η τιμή του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Απλησίαστο το κοτόπουλο για τους καταναλωτές – Στα ύψη η τιμή του

Aplisiasto to kotopoulo gia tous katanalotes – Sta ypsi i timi tou

Στα ύψη είναι η τιμή του κοτόπουλου με τους καταναλωτές να μην μπορούν να πιστέψουν πως το φτηνότερο κάποτε κρέας έχει γίνει απλησίαστο.

«Σαφώς και το προτιμούσαμε, ήταν μια οικονομική λύση στους δύσκολους αυτούς καιρούς φυσικά βλέποντας αυτήν την αύξηση που έχει πάρει δυσκολευόμαστε να πάρουμε και κοτόπουλο πια» αναφέρει μία γυναίκα.

Το 2021 τα κοτόπουλα ολόκληρα ήταν στα 2,80 ευρώ και το μπούτι στα 2,15 ευρώ. Στα 3,28 ευρώ το ολόκληρο ένα χρόνο αργότερα, στα 3,48 ευρώ το μπούτι. Στην Πάτρα, η τιμή πήρε 70 σεντ σε ένα χρόνο.

Ένα μέτριο κοτόπουλο για μια οικογένεια έφτασε τα 9 ευρώ. «Η τιμή του είναι στα 3,70 το κιλό και θα πληρώσετε 9 ευρώ».

Στην κεντρική αγορά της Αθήνας, σήμερα οι τιμές φτάνουν τα 3,50 για το ολόκληρο κοτόπουλο, ενώ στο σούπερ μάρκετ, στο καλάθι της νοικοκυράς στα 3,25 ευρώ και εκτός καλαθιού στα 4.90 ευρώ. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία ξεκινούν από 4,45 ευρώ ξεκινούν οι τιμές.

Και αυτό ενώ πριν λίγες ημέρες η συνήθης τιμή του κοτόπουλου ήταν στα 2,95€ η και χαμηλότερα. «Ήταν γύρω στα 2 ευρώ και κάτι. Ανέβηκαν κάποια και στα 3 και 4 ευρώ».

Μάλιστα οι τιμές για τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και τα βιολογικά «απογειώνονται» και γίνονται απλησίαστες για τον μέσο καταναλωτή.


Από το Blogger.