Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου, η τραγουδίστρια που έγινε καλόγρια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου, η τραγουδίστρια που έγινε καλόγρια

Pethane i Mairi Alexopoulou, i tragoudistria pou egine kalogria

Μέσω facebook ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αλεξοπούλου σε ηλικία 81 ετών, η τραγουδίστρια που έχασε το 1984 την κόρη της (ήταν μόλις 18 ετών) και αποφάσισε δύο χρόνια αργότερα να μονάσει, έγινε η μοναχή Θεονύμφη.

Μετέτρεψε μάλιστα το σπίτι της στο Κορωπί, σε μοναστήρι της Παναγίας Θεονύμφης, Γυναικείο Ησυχαστήριο, το οποίο ανήκει στην Ι.Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

 

Η Μαίρη Αλεξοπούλου ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία της εποχής Δημήτρη Ναθαναήλ, με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο κόρες την Κωνσταντίνα και την Ελευθερία. Η μεγάλη της κόρη όμως η Κωνσταντίνα πέθανε σε ηλικία 18 ετών σε τροχαίο δυστύχημα. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Μαίρη Αλεξοπούλου πήγαινε συνέχεια στην εκκλησία και δύο χρόνια αργότερα, αποφάσισε να γίνει μοναχή.

«Τα άφησα όλα αυτά τότε γιατί έχασα το παιδί μου και προτίμησα να είμαι στον Θεό κοντά και τίποτα άλλο πια δεν ήθελα να… πώς να τραγουδάς και να χορεύεις και αυτό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», είχε πει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην στην εκπομπή «Love it».

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και κατάφερε έως τα 42 χρόνια της να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Στην ιστορία έχουν μείνει οι συνεργασίες της με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Γιάννη Βογιατζή, Φίλιππο Νικολάου και Γιώργο Κατσαρό και η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο μαζί με την Κλειώ Λενάρδου με το τραγούδι «Πανηγύρι»

Για την απώλεια της Μαίρης Αλεξοπούλου έκανε ανάρτηση και ο Κερκυραίος Άγγελος Γραμμένος

«Έφυγε από κοντά μας η:
Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έχασε την κόρη της και έγινε η μοναχή Θεονύμφη.
Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε. Ένα δυσάρεστο γεγονός -ο πρόωρος θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα- την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια και κάπως έτσι οδηγήθηκε σε έναν άλλον δρόμο:
Αυτόν του μοναχισμού.
ΑΘΑΝΑΤΗ!!!
Καλό ταξίδι…»

Από το Blogger.