Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εκκαθάρισης στην Μπέλγκοροντ της Ρωσίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εκκαθάρισης στην Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

 

Polemos stin Oukrania: Se exelixi i «antitromokratiki epicheirisi» ekkatharisis stin Belgkoront tis RosiasΣυνεχίζεται η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη. Η περιφέρεια γειτονεύει με την Ουκρανία.

Δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών επιβολής της τάξης προσπαθούν να την «εκκαθαρίσουν», ανέφερε ο αυτοδιοικητικός αξιωματούχος,  Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, μέσω Telegram.

«Σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Γκράιβορον: η εκκαθαριστική επιχείρηση του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου συνεχίζεται

Απευθυνόμενος «στους κατοίκους της Γκράιβορον» οι οποίοι χρειάστηκε να «εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προσωρινά», ο κ. Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως «δεν είναι εφικτή η επιστροφή τους ακόμη».

Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τον θάνατο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής χθες Δευτέρα. Αναφέρθηκε επιπλέον σε δύο τραυματίες στους οποίους δεν μπόρεσαν να φθάσουν για να βοηθήσουν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Από το Blogger.