WZ-8: Αμερικανικός δορυφόρος «έπιασε» το υπερηχητικό stealth UAV της Κίνας [pic] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

WZ-8: Αμερικανικός δορυφόρος «έπιασε» το υπερηχητικό stealth UAV της Κίνας [pic]

WZ-8: Amerikanikos doryforos «epiase» to yperichitiko stealth UAV tis Kinas [pic]

 Μια νέα δορυφορική εικόνα που έφερε στη δημοσιότητα το Defense News φαίνεται να δείχνει το υπερηχητικό αναγνωριστικό drone WZ-8 σταθμευμένο έξω από ένα νεόκτιστο υπόστεγο στην αεροπορική βάση Lu’an της Κίνας.

Η Κίνα συνεχίζει να ανανεώνει τη βάση βομβαρδιστικών, ενώ τα έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ είχαν αποκαλύψει ότι η συγκεκριμένη βάση φιλοξενεί το νέο κινέζικο υπερηχητικό UAV.

Η δορυφορική εικόνα, που δόθηκε στο Defense News από την Planet Labs, δείχνει την αεροπορική βάση Lu’an στην επαρχία Anhui της Κίνας. Η προηγουμένως μη κατειλημμένη βάση βρίσκεται υπό αναβάθμιση και οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του διαδρόμου, τη διεύρυνση των τροχοδρόμων και την κατασκευή 20 καταφυγίων για βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

 Η Κίνα κατασκεύασε επίσης εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών στη βάση, σύμφωνα με τον αμυντικό ιστότοπο, σημειώνοντας ότι τέτοιες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για την επιθεώρηση πυρομαχικών πριν φορτωθούν στο αεροσκάφος για χρήση.

Η αεροπορική βάση Lu’an φιλοξενεί το 29ο Αεροπορικό Σύνταγμα της 10ης Μεραρχίας Βομβαρδιστικών της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF), το οποίο πετά τα βομβαρδιστικά Xi’an H-6K και H-6M. Το τελευταίο είναι η κύρια πλατφόρμα εκτόξευσης του WZ-8, που μεταφέρει το υπερηχητικό drone σε ένα σκληρό σημείο στην κάτω πλευρά της ατράκτου του και το απελευθερώνει από μεγάλο υψόμετρο.

Πηγή: Defense News / Φωτογραφία αρχείου

Από το Blogger.