Ρ.Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου – Το χρέος μας είναι πολύ μεγάλο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ρ.Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου – Το χρέος μας είναι πολύ μεγάλο»

R.Kenenti Tzounior: «Den echoume tin polyteleia na eimaste oi astynomikoi tou

 Ο Ρόμπερτ Κέννεντι Τζούνιορ, ο ανιψιός του άλλοτε προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι και γιος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κέννεντι (οι οποίοι δολοφονήθηκαν ενώ ασκούσαν τα αξιώματά τους) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία που έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Σε νέα του παρέμβαση ζητά να μπει τέλος στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ:

«Εάν ρίξεις στην εθνική ασφάλεια όλες τις δαπάνες επιτήρησης είναι 1,1 τρις τον χρόνο.

Αυτό το ποσό οφείλεται στην δική μας πολεμοκαπηλία.

Και δεν νομίζω ότι έχουμε πλέον την πολυτέλεια να είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου.

Έχουμε 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης στο εσωτερικό της χώρας!

 Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το χρέος μας! Θα πρέπει να οχυρώσουμε (οικονομικά) την Αμερική και να επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση της οικονομικής μας δύναμης και μιας ισχυρής μεσαίας τάξης. Αυτό πρόκειται να κάνει την Αμερική ισχυρή.

Αντί να προβάλλει στρατιωτική δύναμη στο εξωτερικό, θα έπρεπε να προβάλλoυμε την οικονομική μας δύναμη».

Ο 69χρονος Ρόμπερτ Κέννεντι Τζούνιορ έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

Η υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Κέννεντι φιλοδοξεί να μπει εμπόδιο στον 80χρονο Μπάιντεν που θέλει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Washington Post—ABC News, μόνο το 36% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι εγκρίνουν τον Biden, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισε τη θητεία του στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αιτία ανησυχίας για την παρούσα κυβέρνηση, καθώς οι προεκλογικές προτιμήσεις, ενόψει των εκλογών του 2024, δείχνουν αύξηση της λαϊκής υποστήριξης προς τον Ρεπουμπλικάνο Donald Trump ο οποίος, παρά τα νομικά του προβλήματα, συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ως ο πιθανότερος υποψήφιος.

Ο Trump δεν είναι ο μοναδικός λόγος ανησυχίας του Biden, καθώς ανησυχεί και για τον Robert Kennedy Jr, ανιψιό του προέδρου John Kennedy οποίος θα μπορούσε να απειλήσει τα σχέδια επανεκλογής του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Η εκτόξευση της υποψηφιότητας του Kennedy έχει αποσταθεροποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα.
Έχει επίσης ασκήσει κριτική στο λεγόμενο βαθύ κράτος των ΗΠΑ.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι το επώνυμο Kennedy βαραίνει πολύ στην αμερικανική πολιτική και στον γενικό πληθυσμό.

Με βάση την έρευνα, η ηλικία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί επίσης σημείο διαμάχης, καθώς το 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι πολύ μεγάλος για δεύτερη θητεία.
Εάν διατηρήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, ο Biden θα ολοκληρώσει το τέλος της δεύτερης θητείας του σε ηλικία 85 ετών.


Pronews.gr

Από το Blogger.