Ν. Χριστοδουλίδης: Παράνομη η πτήση τουρκικού αεροσκάφους στην περιοχή Νεκρής Ζώνης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ν. Χριστοδουλίδης: Παράνομη η πτήση τουρκικού αεροσκάφους στην περιοχή Νεκρής Ζώνης

 

N. Christodoulidis: Paranomi i ptisi tourkikou aeroskafous stin periochi Nekris Zonis

Ενέργειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των ΗΕ και της ΕΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, liberal.gr

Πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την κοινότητα Δένειας σε περιοχή Νεκρής Ζώνης κατέγραψαν και διερευνούν οι Αρχές στην Κύπρο, ενώ το περιστατικό εξετάζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβη και στο παρελθόν, σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας στο νησί.

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται «για παράνομη δραστηριότητα από πλευράς της τουρκικής αεροπορίας για να καταγράφουν κάποια δεδομένα σε σχέση με τη Νεκρή Ζώνη. Είναι κάτι για το οποίο από το πρωί έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα και το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί στις ενέργειες που προέβη και στο παρελθόν για ίδια περιστατικά».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ενέργειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των ΗΕ και της ΕΕ.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί από αυτή τη δραστηριότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για οτιδήποτε γενικά ανησυχώ, για όλα τα δεδομένα είμαι εδώ για να ανησυχώ και να προβαίνουμε σε ενέργειες. Και φυσικά είναι κάτι που ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε καμιά απολύτως περίπτωση, ότι είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους και για αυτό τον λόγο είπα ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Από το Blogger.