Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί «ανάμιξης» της στις τουρκικές εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί «ανάμιξης» της στις τουρκικές εκλογές

 

I Rosia aporriptei katigorimatika tis katigories peri «anamixis»

Δια στόματος Ντίμτρι Πεσκόφ η Μόσχα απέρριψε σήμερα κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αυριανές εκλογές, κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία –χωρίς να τους κατονομάσει– για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανό Λαϊκό Κόμμα, έχει απτές αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας για αυτό.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές. Αυτό αποκλείεται», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με αυτή τη δήλωση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία», τόνισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να προσκομίσει αποδείξεις για αυτή την υποτιθέμενη ανάμιξη, «επειδή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».

Από το Blogger.