Ανησυχία στην Αμβέρσα για πιθανές κυρώσεις σε ρωσικά διαμάντια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ανησυχία στην Αμβέρσα για πιθανές κυρώσεις σε ρωσικά διαμάντια

 

Anisychia stin Amversa gia pithanes kyroseis se rosika diamantia

Το 80% της διακίνησης των ακατέργαστων διαμαντιών πραγματοποιείται σε έναν μικροσκοπικό δρόμο στην Αμβέρσα.

Το 80% των ακατέργαστων διαμαντιών στον κόσμο διακινούνται σε αυτόν τον μικρό δρόμο της βελγικής πόλης της Αμβέρσας.

Μέχρι τώρα, οι πολύτιμοι λίθοι από τη Ρωσία έχουν ξεφύγει από τις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά η πολιορκία σφίγγει.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7, οι πιο βιομηχανικές χώρες του κόσμου ανέβαλαν την απαγόρευση, αλλά δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Διαμαντιών της Αμβέρσας προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις θα λειτουργήσουν μόνο αν είναι παγκόσμιες.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσιζε να το κάνει μόνη της, αυτό θα ήταν πολύ δραματικό για την Αμβέρσα, διότι αυτό σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος, που δεν ενδιαφέρεται για τις κυρώσεις, αυτή είναι η πραγματικότητα, θα συνεχίσει να εμπορεύεται ρωσικά διαμάντια και αυτό δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία. Στην πραγματικότητα μηδενικό αντίκτυπο», είπε ο Τομ Νέις, υπεύθυνος επικοινωνίας στο Παγκόσμιο Κέντρο Διαμαντιών της Αμβέρσας

Η Ρωσία παράγει το 30% των διαμαντιών σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν όλοι μέσω της κρατικής εταιρείας Alrosa.

Το Κέντρο Διαμαντιών προειδοποιεί επίσης ότι η αγορά θα μπορούσε να μετατοπιστεί σε χώρες που είναι λιγότερο προσεκτικές όσον αφορά την προέλευση των διαμαντιών και το ξέπλυμα χρήματος, γεγονός που θα οδηγούσε απλώς σε απώλειες στην Αμβέρσα.

Η Ρωσία παράγει το 30% των παγκόσμιων διαμαντιών, σχεδόν όλα μέσω της κρατικής Alrosa.

Ορισμένοι κοσμηματοπώλες έχουν ήδη αλλάξει προμηθευτές. Οι πελάτες τους σε χώρες της G7, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και ο Καναδάς, τους το ζήτησαν.

«Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πάντα την προέλευση ενός γυαλισμένου διαμαντιού, αλλά φυσικά χρησιμοποίησα ρωσικά διαμάντια. Γνωρίζω όμως ήδη ότι η αγορά είναι πολύ πιο αυστηρή εδώ στην Αμβέρσα. Όλοι οι μεγάλοι οίκοι κοσμημάτων, τους οποίους προμηθεύουν πολλά από τα γραφεία εδώ, δεν χρησιμοποιούν ρωσικά διαμάντια επειδή το έχουν ζητήσει για τους πελάτες τους», λέει η Ιλάνα Μπραντγουεν, κοσμηματοπώλης και ιδρύτρια της Nobel Fine Jewellery.

Προς το παρόν, η G7 έχει δεσμευτεί να διερευνήσει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει τον εντοπισμό της προέλευσης των διαμαντιών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών θα περιοριστεί. Αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία.

Από το Blogger.