F-35A: Γιατί η Νότια Κορέα θα αναγκαστεί να αποσύρει το πιο προηγμένο μαχητικό της - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

F-35A: Γιατί η Νότια Κορέα θα αναγκαστεί να αποσύρει το πιο προηγμένο μαχητικό της

 

F-35A: Giati i Notia Korea tha anagkastei na aposyrei to pio proigmeno machitiko tis

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας (ROKAF) ίσως αναγκαστεί να αποσύρει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος της, ένα F-35A που υπέστη ζημιές μετά από ένα ατύχημα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισαν ένα δύσκολο δίλημμα σχετικά με την επισκευή ενός F-35A, το οποίο συγκρούστηκε με πτηνά κατά την απογείωση και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι Korean Times, επικαλούμενοι πηγές του υπουργείου Άμυνας, ανέφεραν ότι το κόστος επισκευής για το κατεστραμμένο μαχητικό εκτιμάται ότι είναι πάνω από 100 δισεκατομμύρια γουόν (76 εκατομμύρια δολάρια), δηλαδή κοντά στην αρχική του τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εκτίμηση προέκυψε μετά από συνομιλίες μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

Η νοτιοκορεατική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Lockheed Martin σχετικά με το τι να κάνει με το τζετ. Αφού εξεταστούν οι οικονομικές επιπτώσεις και οι επιπτώσεις στην ασφάλεια, θα ληφθεί απόφαση για την απόρριψη ή την επισκευή του, είπε ο αξιωματούχος στο νοτιοκορεάτικο μέσο.

Το 2022 το αεροσκάφος απογειώθηκε από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Cheongju, στην επαρχία North Chungcheong και πετούσε σε ύψος 330 μέτρων όταν συγκρούστηκε με ένα πτηνό.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η σύγκρουση προκάλεσε ζημιές στους υδραυλικούς σωλήνες και στα ηλεκτρικά συστήματα προσγείωσης του τζετ.

Πηγή: Defence Blog 

Από το Blogger.