Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν τον υπερηχητικό Kinzhal με Patriot, αλλά τελικά πέτυχαν μία ...απλή βόμβα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν τον υπερηχητικό Kinzhal με Patriot, αλλά τελικά πέτυχαν μία ...απλή βόμβα

Oi Oukranoi lene oti katerripsan ton yperichitiko Kinzhal me Patriot, alla

 Λίγες μέρες αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) κατέρριψαν έναν ρωσικό Kinzhal χρησιμοποιώντας το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot, ένα βίντεο με τα συντρίμμια και τα θραύσματα του φερόμενου ως υπερηχητικού πυραύλου έχει γίνει viral στο διαδίκυτο.

Στο βίντεο, ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, φαίνεται να επιδεικνύει τα συντρίμμια ή τα θραύσματα του πυραύλου Kinzhal που φέρεται να κατέρριψαν οι χειριστές αεράμυνας της χώρας στις 6 Μαΐου.
«Μέσω των συστημάτων Patriot, μπορέσαμε τώρα να δείξουμε τι είναι δυνατό με τα σύγχρονα αμυντικά συστήματα.
Αυτή η αεράμυνα κάνει τη ζωή μας πιο ασφαλή», ακούγεται να λέει ο Klitschko.
Τα οπτικά γραφικά των υποτιθέμενων συντριμμιών Kinzhal εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο αφότου το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τον πύραυλο.
Ο Ταξίαρχος Pat Ryder , εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, επιβεβαίωσε στις 10 Μαΐου ότι ο πύραυλος καταρρίφθηκε με τη χρήση μίας συστοιχίας PAC-3 Patriot που παραδόθηκε πρόσφατα στις δυνάμεις του Κιέβου.
Ενώ ο Klitschko και άλλοι Ουκρανοί ήταν πολύ περήφανοι για την κατάρριψη του πυραύλου, ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες απέρριψαν τους ισχυρισμούς και τονίζουν πως τα συντρίμμια που έδειξαν οι Ουκρανοί δεν ήταν αυτά ενός υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Big Serge, επισήμανε: Η Ουκρανία παρουσίασε «απόδειξη» ότι κατέρριψε έναν Kinzhal, ελπίζοντας ίσως ότι οι άνθρωποι θα αποτύχουν σε ένα βασικό τεστ αναγνώρισης σχήματος.

 Δεν μπορείς να καταρρίψεις έναν στόχο που πετάει πιο γρήγορα


Επιπλέον, ένας Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ο Alexei Leonkov είπε σε τοπικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αδύνατο να καταρριφθεί ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal με ένα αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

«Δεν μπορείς να χτυπήσεις έναν στόχο που πετάει πιο γρήγορα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και επιβεβαιωμένους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τότε που τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία ο Kinzhal, έχει προβληθεί ως ένα ανίκητο οπλικό σύστημα που ταξιδεύει με τουλάχιστον δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου και μπορεί να διαπεράσει όλα τα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες τώρα ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα επιδιώξουν να εξαλείψουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας PAC-3 Patriot, το οποίο έχει πιστωθεί την κατάρριψη του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου.
Ακόμη και πριν παραδοθούν οι συστοιχίες Patriot στο Κίεβο από τους Αμερικανούς και τους Ολλανδούς, η Μόσχα προειδοποιούσε ότι αυτά τα συστήματα θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για ρωσικές επιθέσεις, αναφέρουν οι Eurasian Times.

Οι Patriot

Τον Δεκέμβριο του 2022 καθώς η Ουάσιγκτον ολοκλήρωνε ακόμη τα σχέδια για τη μεταφορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας PAC-3 Patriot στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο εξέδιδε αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας ότι τα προηγμένα δυτικά συστήματα θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για τον ρωσικό στρατό.
Εκείνη την εποχή, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev προειδοποιούσε το ΝΑΤΟ να μην μεταφέρει το σύστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα θεωρηθεί ως κλιμάκωση.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ και η Ολλανδία παρέδωσαν τις συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, οι οποίες από τότε φέρεται να έχουν αναπτυχθεί εντός ή κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Επιπλέον, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι τα συστήματα Patriot είναι τα ίδια ευάλωτα.
«Η λειτουργία ενός συστήματος ραντάρ Patriot δείχνει τη θέση του, καθιστώντας το ανοιχτό στόχο για ρωσικές επιθέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι ο Patriot δεν είναι ένα ενιαίο κέντρο για την υπεράσπιση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας ή του λαού της», γράφει ο Geoff LaMear, συνεργάτης των Defence Priorities.

patriot.JPG
www.bankingnews.gr
Από το Blogger.