TB2 Bayraktar: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσόβου παρέλαβαν πέντε νέα τουρκικά UAV - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

TB2 Bayraktar: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσόβου παρέλαβαν πέντε νέα τουρκικά UAV

 

TB2 Bayraktar: Oi dynameis asfaleias tou Kosovou parelavan

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσόβου παρέλαβαν πέντε τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar σχεδόν επτά μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα ευφυή, μη επανδρωμένα επιθετικά drones, τα οποία ελέγχονται από επίγεια βάση, έφτασαν στο Κόσοβο από τη χώρα παραγωγής των drones και ολόκληρου του συστήματος παρακολούθησης, την Τουρκία, μετά από σχεδόν 7 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία κατασκευής Baykar», ανέφερε o υπουργός Άμυνας του Κοσόβου.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Koσόβου παρέλαβαν τα drones λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης διεθνούς στρατιωτικής άσκησης, Defender Europe 23. Το Κοσσυφοπέδιο θα φιλοξενήσει την άσκηση για δεύτερη φορά καθώς συμμετέχει στην άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με περισσότερους από 1.100 στρατιώτες.

Η Σερβία αντιτίθεται σθεναρά στην απόκτηση των τουρκικών UAV, ενώ ο πρόεδρος Βούτσις έχει δηλώσει ότι αυτή η προμήθεια θα επηρεάσει τις σχέσεις Βελιγραδίου – Άγκυρας. Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «η Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν έχει δικαίωμα να εξοπλίζει κάποιον που δεν δικαιούται να έχει στρατό, όπως το Κόσοβο» και συμπλήρωσε με νόημα: «Αλλά, όπως βλέπετε, ποιος κόπτεται για το διεθνές δίκαιο;».

Η Αλβανία και η Ρουμανία θα αγοράσουν και εκείνες τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar. Τα τουρκικής κατασκευής drones που συμφώνησε να αγοράσει η Αλβανία θα τεθούν σε λειτουργία πολύ σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας την Πέμπτη.

Η Ουκρανία, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη αγοράσει τα drones, με την Πολωνία να γίνεται το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πέρυσι που απέκτησε drones από την Τουρκία.

Με πληροφορίες από: Anadolu /

Από το Blogger.