Μπαχμούτ: «Η Wagner όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά ενισχύεται» λέει η Ουκρανία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Μπαχμούτ: «Η Wagner όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά ενισχύεται» λέει η Ουκρανία

Bachmout: «I Wagner ochi mono den ypochorei, alla enischyetai» leei

 Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Άννα Μαλιάρ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία μεταφέρει μισθοφόρους μαχητές της Wagner από άλλα σημεία του μετώπου στη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, και ότι η Μόσχα θέλει να καταλάβει την πόλη έως τις 9 Μαΐου, που εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

«Οι Ρώσοι τείνουν προς τους συμβολισμούς και ο βασικός τους ιστορικός μύθος είναι η 9η Μαΐου και πραγματικά έχουν θέσει ως στόχο να πάρουν τον έλεγχο του Μπαχμούτ μέχρι αυτή την ημερομηνία» δήλωσε η Μαλιάρ στην ουκρανική τηλεόραση.

«Τους βλέπουμε τώρα να αποσύρουν (μαχητές) από όλο το μήκος της επιθετικής γραμμής όπου βρίσκονταν οι μαχητές της Wagner, να τους προωθούν προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ», δήλωσε η Μαλιάρ.

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία «δεν πιστεύει λέξη» από τις δηλώσεις του Πριγκόζιν, ότι οι δυνάμεις της Wagner θα αποσυρθούν από την Μπαχμούτ μετά τις 10 Μαΐου.

 «Απλά δεν θα επιτραπεί στους μαχητές της Wagner να φύγουν από την πόλη. Δεν αποφασίζει ο Πριγκόζιν τίποτα εδώ. Όλες οι ενέργειες της Wagner διοικούνται προσωπικά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», όπως υποστηρίζει ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Ο Πριγκόζιν λέει επίσης ψέματα για την έλλειψη πυρομαχικών. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, χτύπησαν τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων 520 φορές. Έχουν άφθονα πυρομαχικά, αυτό που τους λείπει είναι το ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Από το Blogger.