Πρωτοφανούς κλίμακας βομβαρδισμοί, οι ρώσοι ισοπέδωσαν Ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις, οι Wagner μένουν – Οι ΗΠΑ βλέπουν… διάλογο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πρωτοφανούς κλίμακας βομβαρδισμοί, οι ρώσοι ισοπέδωσαν Ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις, οι Wagner μένουν – Οι ΗΠΑ βλέπουν… διάλογο

Protofanous klimakas vomvardismoi, oi rosoi isopedosan Oukranikes

Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν ξεκινήσει η Ουκρανική αντεπίθεση για την οποία ούτε οι Ουκρανοί δεν πιστεύουν ότι θα πετύχει...
(upd 7) Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποίησαν στις 7 και 8 Μαίου 2023 εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συγκεντρώσεων στρατευμάτων των Ουκρανών, από τις ρωσικές δυνάμεις… ήταν πρωτοφανείς.
Η κλίμακα της πυραυλικής επίθεσης είναι η μεγαλύτερη από οτιδήποτε έχουμε δει τους τελευταίους μήνες.
Πύραυλοι, βόμβες και drones στόχευσαν δεκάδες θέσεις και εγκαταστάσεις του Ουκρανικού στρατού σε διάφορες κατευθύνσεις.
Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν ξεκινήσει η Ουκρανική αντεπίθεση για την οποία ούτε οι Ουκρανοί δεν πιστεύουν ότι θα πετύχει...


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποίησε μαζικά drones Geran-2, πυραύλους X-22/32 και άλλα πυρομαχικά.
Τουλάχιστον επτά στρατηγικά πυραυλοφόρα Tu-22M3 πραγματοποίησαν πλήγματα.
Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρουζ X-101 και Kalibr.
Πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν μαζική εκτόξευση πυραύλων κρουζ Kalibr.

Είναι ήδη γνωστό για πολυάριθμες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Οδησσού.
Αναφέρεται ότι καταγράφηκαν τουλάχιστον 7 χτυπήματα σε εγκαταστάσεις του Ουκρανικού στρατού.
Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι μια επίθεση πυραύλων κατέστρεψε τη γέφυρα στη Zatoka, μέσω της οποίας ο Ουκρανικός στρατός μετέφερε αποθέματα, καύσιμα και εξοπλισμό από τη Ρουμανία στην Kherson και το Mykolaiv.

Αποθήκες πυρομαχικών κοντά στη Zatoka, στην περιφέρεια της Οδησσού, καθώς και δυτικός εξοπλισμός που έφθασε στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών Leopard κοντά στο τοπικό αεροδρόμιο, ήταν οι στόχοι των ρωσικών βομβαρδισμών.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για επιδρομές σε αποθήκες πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη βόρεια Ουκρανία.
Το Κίεβο, το Chernihiv, το Sumy, η Οδησσός, το Ugledar και το Bakhmut χτυπήθηκαν από πυραύλους και την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.
Επίσης σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Τι αναφέρουν οι Ουκρανοί

Η κατάσταση στις δυτικές συνοικίες του Bakhmut είναι πολύ δύσκολη.
Οι ρώσοι προελαύνουν, μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πλήγματα στις συγκεντρώσεις Ουκρανών στρατιωτών και οπλικών συστημάτων στην περιοχή Chasov Yar δυτικά του Bakhmut.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικές βόμβες.
Πολίτες αναφέρουν επίσης χτυπήματα εναντίον θέσεων του Ουκρανικού στρατού στην περιοχή Zaporizhzhia και κοντά στο Slavyansk…
Τα χτυπήματα των Ρωσικών δυνάμεων στις 7 και 8 Μαίου ήταν πρωτοφανούς κλίμακας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον ουκρανικό στρατό και στα οπλικά συστήματα της Δύσης.

Αποχώρηση αμάχων από Zaporizhia

Στην εσπευσμένη αποχώρηση περίπου 1.700 αμάχων, ανάμεσα τους και εκατοντάδες παιδιά, από τις περιοχές γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, καθώς διατυπώνονται ανησυχίες για την επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών.
Εν τω μεταξύ, όπως υποστήριξε ο Vladimir Rogov, από το κίνημα «Μαζί με τη Ρωσία», ο ρωσικός στρατός έπληξε θέσεις στο Orekhov, περιοχή της Zaporizhia που ελέγχεται από τους Ουκρανούς.
Σύμφωνα με τον Rogov, εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας – Κίεβο, Zhytomir, Chernikiv, Οδησσό, κοκ – ενώ όπως είπε, αυτήν ήταν μια από τις πιο μαζικές, αν όχι η μαζικότερη πυραυλική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι Wagner θα μείνουν στο Bakhmut

Οι μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner έχουν προχωρήσει στο Artyomovsk (ονομάζεται Bakhmut στην Ουκρανία) και τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να ελέγχουν 2,37 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής του Wagner PMC.
«Η προέλαση των μονάδων Wagner PMC ανήλθε σε 280 μέτρα σε διάφορες κατευθύνσεις.
Έχουμε προχωρήσει κατά 53 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο εχθρός ελέγχει ακόμα 2,37 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανέφερε ο Prigozhin.
«Προχωράμε και περιμένουμε πυρομαχικά», πρόσθεσε.
Στις 7 Μαΐου, ο Prigozhin ανέφερε ότι οι Wagner PMC θα λάβουν πυρομαχικά και όπλα για να συνεχίσουν τις μάχες.
Να σημειωθεί ότι οι μονάδες Wagner είχαν ανακοινώσει ότι θα αποσυρθούν αλλά τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι τελευταίες μάχες για το Bakhmut… μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς

Οι συγκρούσεις στο Bakhmut έχουν μεταφερθεί στο δυτικό άκρο της πόλης το μόνο σημείο που ελέγχουν οι Ουκρανοί.
Από τις 7 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την καταστροφή των υπόλοιπων μονάδων του καθεστώτος του Κιέβου στη λεγόμενη περιοχή «Gnezdo» γύρω από την οδό Chaikovskogo.
Όταν αυτή η περιοχή εκκαθαριστεί, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούν να φτάσουν στην οδό Yubileinaya από αυτή την κατεύθυνση και οι μόνες θέσεις που θα είχαν οι Ουκρανικές δυνάμεις θα είναι αυτές κοντά στο χωριό Khromovo.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει να σφυροκοπά ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό που προσπαθούν να εισέλθουν στον Bakhmut μέσω της πόλης Ivanovskoe.
Οι μάχες συνεχίζονται επίσης μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές Avdiivka και Ugledar. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί αξιοσημείωτες αλλαγές της κατάστασης εκεί.

Στις 7 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια νέα «Έκθεση της Ομάδας Δυνάμεων Yug»:
Η Αεροπορία της Ομάδας Δυνάμεων Yug κατέστρεψε μια περιοχή συγκέντρωσης της 81ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Grigorovka και τη Serebryanka.
Στους ίδιους οικισμούς της περιοχής Lisichansk, ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό σύστημα Krab και όλμος 120 mm των Ουκρανών καταστράφηκε.
Στην κατεύθυνση Soledar–Bakhmut, μια μονάδα πυραύλων της Ομάδας Δυνάμεων Yug κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών της 54ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και μια προσωρινή περιοχή ανάπτυξης του τάγματος της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Να σημειωθεί ότι πάνω από δέκα ουκρανικά drones εκτοξεύτηκαν για να χτυπήσουν τη Ρωσική Δημοκρατία της Κριμαίας.

Η επίθεση αποκρούστηκε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και δεν προκλήθηκαν ζημιές από τα UAV.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης ανέφερε ότι ένα drone συνετρίβη στο δάσος και άλλα δύο αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα.
«Κανένα αντικείμενο στην πόλη δεν υπέστη ζημιές.
Όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση»
Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Κριμαίας ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει τουλάχιστον δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς την Κριμαία.
Και οι δύο καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα.
Η εντατικοποίηση των επιθέσεων με drone και πυραύλους στην Κριμαία καθώς και σε άλλα ρωσικά συνοριακά εδάφη είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εικασιών του καθεστώτος της Ουκρανίας για την επερχόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση από τους Ουκρανούς στο Donetsk και στην Zaporizhia

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η μάχη του Bakhmut θα γίνει μόνο μία από τις πολλές επερχόμενες μάχες που θα λάβουν χώρα πριν από την πλήρη κατάρρευση του ελεγχόμενου από τη Δύση καθεστώτος της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Η Zelensky & Co δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους της.
Έτσι, έχουν ακόμα πολύ κρέας να ρίξουν στη φωτιά του πολέμου.

Wall Street Journal: Η αντεπίθεση των Ουκρανών θα ανοίξει τον δρόμο για διάλογο

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα «ανοίξει το δρόμο» για διάλογο με τη Ρωσία αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Αυτή η «αλλαγή στη δυτική σκέψη» συμβαίνει εν μέσω της σοβαρής ανησυχίας των δυτικών χωρών ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν το απαραίτητο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία στο μέλλον.
Η φαινομενικά πιθανή αντεπίθεση του καθεστώτος της Ουκρανίας μπορεί να «ανοίξει το δρόμο» για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέχρι το τέλος του 2023 με την Κίνα να είναι ένας από τους μεσολαβητές, ανέφερε η Wall Street Journal επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικοί εκπρόσωποι από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστηρίζουν την ιδέα διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ωστόσο το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η CIA είναι δύσπιστα ως προς την ιδέα και θα ήθελαν να δουν το αποτέλεσμα της πιθανής ουκρανικής αντεπίθεσης πριν λάβουν διπλωματικά μέτρα.

Η Wall Street Journal επισημαίνει επίσης ότι αυτή η «αλλαγή στη δυτική σκέψη» συμβαίνει εν μέσω της σοβαρής ανησυχίας των δυτικών χωρών ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν το απαραίτητο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Ορισμένα δυτικά κράτη θέλουν να δουν εάν η Κίνα είναι ικανή να εκτονώσει τη σύγκρουση, η Δύση αρχίζει να βλέπει διαφορετικά την Κίνα.

Οι εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή αντεπίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, με διάφορες πιθανές ημερομηνίες να αναφέρονται δημόσια.
Στις 23 Απριλίου, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov, απέρριψε εκκλήσεις για διάλογο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, απαιτώντας περισσότερα όπλα από τη Δύση.
Αντιθέτως η Ρωσία παραμένει ανοικτή σε διάλογο.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_May_072023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_May_072023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_May_072023.png
www.bankingnews.gr

 

Από το Blogger.