Εκλογές 2023: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την επιστροφή πινακίδων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την επιστροφή πινακίδων

Ekloges 2023: Ekpneei simera i prothesmia gia tin epistrofi pinakidon

Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή (23/6) η επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας που αποφάσισαν οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν από την Πέμπτη 22 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή (23/6) στις 15:00 οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00 το απόγευμα.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές αρχές.

Την επιστροφή των αδειών ικανότητας οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας έχει ανακοινώσει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε από την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή (23/6).

Η επιστροφή 
των στοιχείων κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Ά 1, γραφείο 12Γ) και μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των προαναφερόμενων δικαιολογητικών.

Εξαιρέσεις της παραπάνω παρέμβασεις αποτελούν:

Οι παραβάσεις οι οποίες αφορούν σε στάθμευση η οποία παρεμποδίζει κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) ΑμεΑ ή οδηγό τυφλών καθώς και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72).
Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές καθώς οι αποφάσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην παρούσα διαδικασία επιστροφής στοιχείων.

 

Από το Blogger.