ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας καταδικάζει τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

O Diethnis Organismos Politikis Aeroporias katadikazei tis prosfates pyravlikes dokimes tis Voreias Koreas

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, καταδίκασε χθες Πέμπτη πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και έθεσαν σε «σοβαρό κίνδυνο τη διεθνή πολιτική αεροπορία».

Ο ΔΟΠΑ, με έδρα το Μόντρεαλ, επανέλαβε εξάλλου την έκκλησή του στην Πιονγκγιάνγκ να τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πολιτική αεροπορία.

Φέτος η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε νέες εκτοξεύσεις με τις οποίες αψήφισε αποφάσεις του ΣΑ, ιδίως δοκιμάζοντας τον ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που διαθέτει και, τον περασμένο μήνα, αποπειρώμενη να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Την περασμένη εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους βραχείας εμβέλειας, που κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, αφού προειδοποίησε πως θα δινόταν «αναπόφευκτα» απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, που παραμένουν σε εξέλιξη.

Αφότου κλιμακώθηκε εκ νέου η ένταση στη χερσόνησο το 2019 η Βόρεια Κορέα επιτάχυνε την ανάπτυξη του οπλοστασίου της και έχει πλέον χαρακτηρίσει «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που έχει αποκτήσει διά στόματος του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από το Blogger.