Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 καταγγελίες το Α΄ εξάμηνο του 2023 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 καταγγελίες το Α΄ εξάμηνο του 2023

Endooikogeneiaki via: 6.000 katangelies to A΄ examino tou 2023

 «Υπάρχει ένας σκοτεινός αριθμός κακοποίησης γυναικών που δεν φτάνει ποτέ στις αρχές»...


«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία» είναι το μήνυμα που δίνει μιλώντας στο ERTNEWS και στην εκπομπή UPDATE η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μετά το μπαράζ περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. «Με 18 γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που κακοποιούνται και δυστυχώς πολλές φορές διστάζουν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους» τόνισε. «Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» προειδοποίησε η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ


Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., όταν μια γυναίκα καταγγέλει την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταται, «ενημερώνεται για το πολύ οργανωμένο δίκτυο δομών στήριξης κακοποιημένων γυναικών που υπάγεται στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου παρέχεται στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη».


«Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγγελθεί αγγίζουν τις 6.000» ενημέρωσε.


Σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γυναικών θα είναι και το «Panic button»: Η έξυπνη εφαρμογή στα κινητά που σώζει ζωές γυναικών.


Στην εκπομπή μίλησε και η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ. Όπως επισήμανε πέραν των 6.000 καταγγελιών που έγιναν σε ένα εξάμηνο για ενδοοικογενειακή βία «υπάρχει ένας σκοτεινός αριθμός κακοποίησης γυναικών που δεν φτάνει ποτέ στις αρχές».


Όπως τόνισε «πρέπει να καταλάβει η γυναίκα τον κίνδυνο που ενέχει όταν παραμένει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Ο κύκλος της κακοποίησης συνεχώς και θα διευρύνεται». «Από τα πρώτα σημάδια πως θυματοποιείται και γίνεται αποδέκτης λεκτικής, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης θα πρέπει η γυναίκα να φεύγει και να προχωρά σε καταγγελία» συμπλήρωσε.


Τα 18 γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτίμησε πως με τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν επαρκούν γι΄αυτό και θα ζητήσουν ως Ομοσπονδία συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


«Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» κατέληξε.

Από το Blogger.