«Ο Πριγκόζιν ή θα πεθάνει ή θα γίνει δεύτερο πραξικόπημα» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

«Ο Πριγκόζιν ή θα πεθάνει ή θα γίνει δεύτερο πραξικόπημα»

 

«O Prigkozin i tha pethanei i tha ginei deftero praxikopima»

Ο Πριγκόζιν ή θα πεθάνει ή θα γίνει δεύτερο πραξικόπημα».

Αυτό ανέφερε ο ερευνητής δημοσιογράφος του ιστότοπου Bellingcat, Κρίστο Γκρόζεφ στους Financial Times, σχετικά με τον ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Ο Πούτιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση και αποκάλεσε τον Πριγκόζιν προδότη. Όλοι ξέρουν τι κάνουν με τους «προδότες». Τον θέλει νεκρό. Μπορεί ακόμα να το κάνει. Σε έξι μήνες, ο Πριγκόζιν ή θα πεθάνει ή θα γίνει δεύτερο πραξικόπημα», εκτίμησε ο Γκρόζεφ.

«Δεν νομίζω ότι κανένα μέρος της ρωσικής ελίτ, εκτός από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, δεν βλέπει τις συνέπειες για τους ίδιους αυτού του πολέμου. Αλλά είναι σιωπηλοί και δεν θέλουν να κινηθούν πρώτοι ή μόνοι» είπε ο ερευνητής δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ρωσικό λαό στις 24 Ιουνίου, αναφέρθηκε ευθέως στην «ανταρσία» της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, λέγοντας πως πρόκειται για μια «πισώπλατη μαχαιριά» και πως διαπράχθηκε μια προδοσία από τους μαχητές του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ωστόσο λίγες ημέρες μετά, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν, όπως είχε επιβεβαιώσει το Κρεμλίνο, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται το πώς και το γιατί.

Ο 53χρονος Κρίστο Γκρόζεφ είναι ένας δημοσιογράφος εξειδικευμένος σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και εργάζεται στον ερευνητικό ιστότοπο Bellingcat, που εδρεύει στη Βρετανία.

Συμμετείχε ενεργά στις έρευνες του Bellingcat για τη δηλητηρίαση του Ρώσου ορκισμένου εχθρού του Βλαντιμίρ Πούτιν, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τον Γκρόζεφ «πράκτορα του εξωτερικού».

Από το Blogger.