Ρωσία: Μεγάλη φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία για την επανεκλογή Πούτιν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Μεγάλη φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία για την επανεκλογή Πούτιν

Rosia: Megali fiesta stin Kokkini Plateia gia tin epaneklogi Poutin

Με μια μεγάλη συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την προσάρτηση της Κριμαίας γιόρτασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την επανεκλογή του για πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο.

Με μια μεγάλη φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία ο Βλαντίμιρ Πούτιν μηδένισε το κοντέρ και ξεκίνησε την πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.

«Αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετίζω από την ψυχή μου και σας συγχαίρω για τη γιορτή της επανένωσης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία».

Ο Πούτιν εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με τους τρεις συνυποψηφίους του, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την πολιτική του.

Ο ηλικίας 71 ετών Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια, ετοιμάζεται να παραμείνει στο Κρεμλίνο τουλάχιστον για τα επόμενα έξι , μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές με ποσοστό που ξεπέρασε το 87%.

Η ρωσική κεντρική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε πως κατέγραψε συμμετοχή ρεκόρ που ξεπέρασε το 77%.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως η νίκη του αποτελεί απόδειξη ότι οι Ρώσοι είναι ενωμένοι.

«Έχει να κάνει με τα δραματικά γεγονότα που ζει η χώρα μας, με την παρούσα κατάσταση, με το γεγονός ότι είμαστε αναγκασμένοι κυριολεκτικά με τα όπλα στα χέρια να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών μας, και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για μια αυτάρκη, κυρίαρχη και ασφαλή ανάπτυξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Πατρίδας μας».

«Προτεραιότητά μας είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία», είπε ο Πούτιν ενώ απείλησε ξανά τη Δύση.

«Το έχω ξαναπεί και είναι σαφές σε όλους ότι (σ.σ μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ) θα ήταν ένα βήμα μακριά από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θέλει αυτό να συμβεί».

Η αναφορά στον Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον πιο σφοδρό επικριτή του, Αλεξέι Ναβάλνι, που έχασε τη ζωή του σε φυλακή της Σιβηρίας πριν από ένα μήνα, αποκαλώντας τον μάλιστα με το όνομά του για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Ναβάλνι, ναι, πέθανε. Αυτό είναι πάντα λυπηρό. /Όμως, δυστυχώς, συνέβη ό,τι συνέβη».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Πούτιν. Ακολούθησαν ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι.

Για τη νέα εξαετία του Πούτιν στο Κρεμλίνο αναλυτές προβλέπουν συνέχιση του πολέμου, περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ρωσίας, σκλήρυνση των μέτρων καταστολής και των διώξεων εναντίον των αντιφρονούντων και κατακρήμνιση της ρωσικής οικονομίας.

Από το Blogger.