Thriler sto Irakleio: Dolofonia «deichnei» to porisma gia ton

 Νέα δεδομένα έρχονται στο φως γύρω από τον θάνατο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου Ηρακλείου, Αλέξανδρου Δασκαλάκη, ενισχύοντας τις υποψίες ότι ο 49χρονος δεν έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, αλλά ενδεχομένως μιας προσχεδιασμένης εγκληματικής ενέργειας.


Το ιατροδικαστικό πόρισμα και οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ανατρέπουν πλήρως τα αρχικά δεδομένα, με την Ασφάλεια Ηρακλείου να έχει αναλάβει πλέον τις έρευνες.


Η υπόθεση, που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως ατύχημα με δίκυκλο, έχει λάβει πλέον διαφορετική διάσταση, καθώς τα ευρήματα των ειδικών, οι μαρτυρίες κατοίκων και το περιεχόμενο του ιατροδικαστικού πορίσματος δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα ο πρόεδρος της κοινότητας.

Ο Αλέξανδρος Δασκαλάκης, πρώην νοσηλευτής, πατέρας μιας κόρης και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, είχε ταυτίσει τη δράση του με την προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της περιοχής. Σύμφωνα με συγχωριανούς και φίλους του, είχε συγκρουστεί πολλές φορές με συμφέροντα που σχετίζονταν με την ανεξέλεγκτη βόσκηση και τις ζημιές που προκαλούνταν σε περιουσίες και καλλιέργειες.

Η διαδρομή των λίγων λεπτών που κατέληξε σε τραγωδία

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής 1ης Μαρτίου. Ο 49χρονος έφυγε από το σπίτι του με το παπάκι του για να μεταφέρει καφέ και φαγητό σε εργάτη που απασχολούσε σε χωράφι της περιοχής, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων.

Η διαδρομή ήταν σύντομη και καθημερινή. Τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που εξετάστηκε, στις 11:22 το πρωί ο πρόεδρος έφτασε στο καφενείο του χωριού. Τρία λεπτά αργότερα, στις 11:25, αποχώρησε έχοντας αγοράσει έναν καφέ και ένα τοστ για τον εργάτη του.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες καταγεγραμμένες εικόνες του πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του.