Ερντογάν-Τσαβούσογλου στις γνωστές απειλές πολέμου με τον Μητσοτάκη να μιλά για διπλωματική τους ήττα

Καμία έκπληξη από τις δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου που απειλούν ξανά την Ελλάδα ακόμη και με πόλεμο.  Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι χώρα του δεν επιθυμεί να γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι τα έσοδα από τα ενεργειακά αποθέματα, πρέπει να μοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.
«Εμείς αυτό το προτείναμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους.Αλλά, αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου.Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι».
Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για “διπλωματική ήττα που υπέστη ο Ερντογάν”. Προφανώς δεν αναφερόταν στα ελληνοτουρκικά αλλά στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν του έκανε το χατήρι να βαφτίσει τους Κούρδους του YPG τρομοκράτες.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια