Βροχή NAVTEX από την Τουρκία για την υποστήριξη της συμφωνίας με τη Λιβύη! Τα δύσκολα έρχονται

Μπορεί εμείς να λέμε -η κυβέρνηση δηλαδή- ότι η συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, είναι ένα κουρελόχαρτο, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η γειτονική χώρα στηριζόμενη κυριολεκτικά στο πουθενά, δημιουργεί νέα δεδομένα στη περιοχή. Πως το καταφέρνει; Δια την προβολής στρατιωτικής ισχύος, την οποία εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες παριστάνουμε ότι δεν την …καταλαβαίνουμε.
Η Άγκυρα μας έχει κατακλύσει τα τελευταία 24ωρα με NAVTEX σε διάφορα σημεία του “θαλάσσιου διαδρόμου” τον οποίο αυθαίρετα βεβαίως άνοιξε για να “ενωθεί” με τη Λιβύη.
Μία από τις NAVTEX που δείχνει ότι η περιοχή μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου-Ρόδου-Καστελόριζου θα μας απασχολεί καθημερινά.
Δυστυχώς το αφήγημα μας περί συμφωνίας κουρελόχαρτου, μπορεί να ΄ναι νομικά σωστό, αλλά κακά τα ψέμματα η νομιμότητα, ειδικά στην περιοχή μας δεν έχει πια και τόση σημασία. Το πολύ ,πολύ θα μας αποδώσει μερικές ακόμη “σπαραξιδιάρικες” δηλώσεις από τους ανύπαρκτους Ευρωπαίους και ένα ακόμη χτύπημα στην πλάτη από τις ΗΠΑ.
Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όπως πάντα στρατιωτικά μέσα για να μας πιέσει να κάνουμε αυτό που και στην Αθήνα πολλοί έχουν αρχίσει να “καλοβλέπουν”: να συζητήσουμε.
Τι θα συζητήσουμε δεν μας λένε…Ακόμη τουλάχιστον.
Όσο για την ξαφνική αγωνία όσων τώρα ανακάλυψαν την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας, θα επανέλθουμε. Κάποιοι απ΄ αυτούς μας ρωτούσαν αν θέλουμε “βούτυρο ή κανόνια” και άλλοι κατηγορούσαν χωρίς πολύ σκέψη όποιον τολμούσε να μιλήσει τα τελευταία 20 χρόνια για την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Ήταν είτε πολεμοκάπηλος, είτε “τ΄ άρπαζε”. Οι ίδιοι τώρα σπεύδουν να μας πουν ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ΕΔ!
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια