Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εν μέσω κορωνοϊού - Έρχεται θύελλα μετά την άρση των απαγορεύσεων κίνησης (βίντεο)

Το πρώτο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την ημέρα επιβολής των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τη Βουλή.
Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας κάλεσε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μετά και την αντίδραση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.  
Σύμφωνα με ανακοίνωση οι μαθητές, είχαν επισημάνει ότι θα τηρηθούν οι κανόνες με τις αποστάσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».  
Ζητούν, ακόμα, «η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια».  
Παράλληλες δράσεις και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μακεδονίας - Θράκης, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.  
«Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων και ΕΛΜΕ, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές της Αττικής την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 12:00 στη Βουλή», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 6 Μαΐου και μεταξύ άλλων προβλέπει την αναγραφή της «διαγωγής» των μαθητών στα απολυτήρια, ενώ αυξάνονται τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε γυμνάσιο και λύκειο, καθώς και η βάση από 9,5 σε 10 για την προαγωγή σε τάξη ή την απόλυση. 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια